Kom ook naar Beyond the Game en de Warcraft 3-finales

Geplaatst: 15 maart 2009 12:00
Aangepast: 22 mei 2018 21:56
-

Zondag 15 maart is er een speciale voorpremière van de film Beyond the Game in de grootste zaal van het Pathé Tuschinski-theater in Amsterdam. Hoofdrolspeler en wereldkampioen Manuel 'Grubby' Schenkhuizen zal na afloop van de film op het podium zijn Warcraft-kunsten vertonen in de live finale van de ESL Pro Series. Gameliner zal ook aanwezig zijn om verslag te kunnen doen van dit alles.

Beyond the Game is een film van Jos de Putter die volledig in het teken staat van de game Warcraft 3. In deze 'western in cyberspace' volg je twee topspelers van de game, waaronder de Nederlandse wereldkampioen Manuel 'Grubby' Schenkhuizen, op weg naar onsterfelijkheid in de gamingwereld. Zo krijg je een mooi beeld van de competitieve gamingcultuur.

Nadat je met de film een idee hebt gekregen hoe de spanning oploopt in een echte Warcraft-wedstrijd, zal je de werkelijke sfeer ook nog kunnen proeven wanneer op het podium live de finale van de ESL Pro Series wordt uitgespeeld. Wereldkampioen Manuel Schenkhuizen uit Nederland zal met een nog te bepalen tegenstander de keiharde strijd aangaan. De ESL Pro Series heeft jaarlijks een prijzenpot van ruim vijfduizend euro; de nieuwe Warcraft 3-kampioen gaat dus zeker niet met lege handen naar huis.

Het programma is als volgt:
11:30 - 12:50 vertoning film (ontvangst vanaf 11:00u)
12:50 - 13:15 pauze
13:15 - 14:30 finale ESL Pro Series, Warcraft 3 met werelkampioen Grubby

Kaarten kun je hier bestellen.

Lees meer