Meta trekt de stekker uit Oculus Quest support

Geplaatst: 1 juli 2024 17:30
-

Aan alles komt een einde en daarmee dus ook aan de support van verouderde hardware. Dat is sinds vandaag ook het geval bij Meta, waar men heeft aangegeven dat de originele Oculus Quest headset niet langer meer voorzien gaat worden van bux fixes en veiligheidsupdates.

Gamers die sinds de launch in 2019 het virtuele landschap betreden via de allereerste Oculus Quest - of Meta Quest 1 - zijn hiervoor schriftelijk benaderd door Meta. Het bedrijf geeft aan dat bestaande apps gewoon blijven werken en dat de kans bestaat dat er ook nog nieuwe apps blijven verschijnen, maar dat het balletje daarvoor bij ontwikkelaars ligt. Als zij de headset willen blijven ondersteunen, dan staan ze daar uiteraard vrij in. Maar Meta steekt zelf geen tijd en moeite meer in het updaten van de vijf jaar oude hardware en dat het eventuele veiligheidslekken dus niet meer fixt.

Meta logo1

Mocht je dus nog een oude Oculus Quest rocken en geen risico willen lopen dat je virtueel van je gevoelige data wordt beroofd, dan slijt Meta met liefde en plezier een Meta Quest 3 aan je, die volgens onze Meta Quest 3 review op enkele zaken na best prima is.

Bron: Eurogamer
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord