Check hier alle The Game Awards 2023 content

Microsoft verandert achievements regels

Het is al ruim twee jaar geleden dat Microsoft enkele regels opstelde voor de achievements in games voor de Xbox 360. Zo moest elke retail game 1000 punten bevatten, waar later eventueel nog 250 punten aan toe mochten worden gevoegd door middel van downloadable content.

Voor de speurneus is het echter duidelijk dat sommige games deze regels niet bepaald naleven. Kijk bijvoorbeeld naar Halo 3, Fable 2 en Fallout 3 (waarvan de eerste twee games nota bene van Microsoft zelf zijn), die stuk voor stuk de regels breken. Hier blijkt echter een vrij simpel antwoord voor te zijn: de regels zijn veranderd.

Games mogen nu in totaal 1750 punten bieden (inclusief DLC), met maximaal 80 achievements per game. Diegenen die nu alsnog gaan zoeken naar games die deze nieuwe regels overtreden vinden de Orange Box van Valve (met 99 achievements), maar dat is waarschijnlijk een uitzondering, omdat deze box meerdere games in één bevat.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?