Miles Morales komt weer uit Puerto Rico na patch

Geplaatst:
Aangepast: 26 oktober 2023 21:52

Fouten maken is menselijk en games worden vooralsnog door mensen gemaakt. Maar soms kan een foutje best lullig uitpakken. Zo ook in het geval van Spider-Man 2, waarin onze Puerto Ricaanse Miles Morales maar al te graag laat zien waar zijn roots liggen door de Cubaanse vlag op zijn kamer te displayen. Wacht...

Mja, dat is dus niet helemaal lekker verlopen bij Insomniac, al snappen we maar al te goed waar de vergissing ontstaan is. De Cubaanse vlag is qua layout namelijk gelijk aan die van Puerto Rico, zij het dat de kleuren blauw en rood omgewisseld zijn. En zo ontstond dus een situatie waarin onze Puero Ricaanse protagonist ineens een Cubaanse vlag op zijn kamer had hangen.

SpiderMan 2 Cubaanse vlag

Gelukkig valt zoiets snel te verhelpen en Insomniac Games heeft inmiddels ook een patch uitgerold om deze landsverwisseling te rectificeren. De ontwikkelaar heeft en passant verontschuldigingen aangeboden voor het misverstand, waarbij het erkent dat correcte representatie voor velen een belangrijke zaak is.

Het foutje heeft gelukkig weinig impact op de verkoopcijfers gehad. Volgens Sony PlayStation verkoopt de game namelijk als een tierelier. Ook heeft men al aangegeven dat we voor het einde van het jaar nog een New Game Plus mode mogen verwachten.

Benieuwd wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze volledige Spider-Man 2 review. No strings attached.

Bron: Insomniac Games
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Marvel's Spider-Man 2

Series

Spider-Man

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasewindow

20 oktober 2023

Ontwikkelaar

Insomniac Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord