Mortal Kombat krijgt flinke reboot

Geplaatst: 10 juni 2010 16:21
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Na de overstap van de PlayStation 2 is Mortal Kombat nooit meer geworden wat het was. Zelfs na een mengsel met de helden van DC Universe haalde de game slechte cijfers. Sindsdien is Midway failliet gegaan en heeft Warner Bros. de rechten gekocht van Mortal Kombat. Het oude team van Mortal Kombat heet nu NetherRealm Studios en is bezig met een nieuwe Mortal Kombat.

Mortal Kombat zal een hele nieuwe engine krijgen en maakt gebruik van een 2D-vechtmechaniek. De fatalities zijn ook weer helemaal terug. In Mortal Kombat Vs. DC Universe waren deze een beetje slapjes. In de nieuwe Mortal Kombat zullen de fatalities bloederiger dan ooit zijn.

Er zijn daarnaast ook nieuwe modi. Bijvoorbeeld tag team, wat nog nader uitgelegd moet worden door NetherRealm Studios. Ook belooft de ontwikkelaar dat Mortal Kombat de meest uitgebreide verhaallijn ooit krijgt. Een online modus en met z'n tweeën op de bank is er natuurlijk ook nog.

Mortal Kombat zal in 2011 gaan verschijnen voor nog nader bekend te maken consoles. Wij bij Gameliner denken dat de Xbox 360 en PlayStation 3 de game zullen krijgen. Hierbij zouden motion controls een leuke toevoeging zijn. Later vandaag zal er nog een trailer te zien zijn op Gameliner en op ons YouTube-kanaal!

Lees meer