Namco Bandai Holdings neemt D3 Publisher op

Het Japanse bedrijf D3 Publisher, beter bekend als Domain 3, wordt naar alle waarschijnlijkheid overgenomen door Namco Bandai Holdings. Het zou de derde grote overname in vier jaar tijd betekenen voor de vennootschap en een grote stap voor D3.

Namco Bandai Holdings is de onderneming die het grootste aantal aandelen bezit en dus de activiteiten van Bandai (een grote Japanse speelgoedproducent) en Namco, een bekende gamesontwikkelaar, beheert. Binnenkort komt Domain 3 daar waarschijnlijk bij.

Een aantal weken lang is de holding al bezig geweest om aandelen te accumuleren. Op dit moment bezit het al circa zeventig procent. Er is een bod uitgebracht voor de overblijvende dertig procent van Â¥62.000 (€ 532,30) per aandeel. De totale kosten worden op minder dan elf miljoen euro geraamd.

De vraag is uiteraard wat dit nou inhoudt voor D3 Publisher. Volgens Namco Bandai Holdings zorgt de overname voor een toename van mogelijk te ontwikkelen games (licenties), de mogelijkheid om andere media te gebruiken zoals TV, films, muziek en speelgoed en daarnaast kan D3 arcadegames uitgeven. Ook kunnen spellen gebouwd worden op al bestaande, goed werkende technologie en kunnen Namco-eigendommen, zoals personages, gebruikt worden.

De overgebleven aandeelhouders en het bestuur gaat om de gepresenteerde redenen bij de aankomende aandeelhoudersvergadering vrijwel zeker het bod accepteren.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?