New World krijgt mogelijk pay-to-win microtransacties

Geplaatst:
Aangepast: 18 mei 2021 13:21

Amazon's aankomende MMORPG New World bevat microtransacties. Er is echter wel een kans dat hier ook pay-to-win microtransacties bij zitten.

Amazon werkt al een tijdje aan een nieuwe MMORPG genaamd New World. Inmiddels is New World al meerdere keren uitgesteld, maar verschijnt later dit jaar. In de aanloop naar deze releasedatum is New World wel al in de alpha-fase te spelen. In deze fase worden nieuwe features aan de game toegevoegd en wordt gekeken hoe de community deze nieuwe features ervaren. Een van deze nieuwe features is de digitale winkel binnen de game. In deze digitale winkel zijn verschillende cosmetische voorwerpen te koop met echt geld. Amazon Games Studio Director Rich Lawrence laat via Twitter weten dat het ook echt de bedoeling is dat alleen cosmetische items te koop zijn in de winkel. Wel laat Lawrence weten dat Amazon erover na zit te denken om verschillende Quality of Life-voorwerpen te verkopen via de winkel. Hier zitten onder andere XP-boosts en Fast Travel-opties bij. Dit houdt dus in dat er wellicht straks voorwerpen te koop zijn die spelers wel op een bepaalde manier een voordeel geven ten opzichte van andere spelers die besluiten die voorwerpen niet te kopen. Hoe dit precies geïmplementeerd gaat worden, moet nog worden bekeken.

New World staat gepland voor een release op 31 augustus via Steam en Amazon.

Bron: Amazon
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot New World

Series

-

Uitgever

Amazon Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

28 september 2021

Ontwikkelaar

Amazon Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord