New York opent game museum

Mocht je van plan zijn om ooit nog eens naar New York op vakantie gegaan, let dan goed op. In de stad is namelijk het 'National Center for the History of Electronic Games' geopend. In dit game museum liggen meer dan vijftienduizend items die te maken hebben met games. Denk hierbij aan figurines, boeken, hardware en natuurlijk ook de (oude) games zelf. Het leuke is dat de meeste van deze games die het museum heeft ook nog eens te spelen zijn.

Ook aan de overkant van de Noordzee zijn ze bezig om een videogame archief op te bouwen. De 'National Videogame Archive' in Groot Brittannië verzamelt alles wat gerelateerd is aan games, zodat de toekomstige generatie nooit zal vergeten hoe wij ooit met games als Pong en Pacman zijn begonnen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?