Minecraft

  • Ontwikkelaar Mojang AB
  • Eerste releasedatum 9 mei 2012
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii U , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Open-World , Survival
  • Gameliner score

NFT's niet welkom in Minecraft

NFT's zijn niet welkom in Minecraft, aldus Mojang. Volgens het bedrijf past het simpelweg niet bij de waarden van de game.

NFT's zijn in korte tijd helemaal hot en happening geworden. Het is dan ook niet gek dat veel bedrijven deze zogenaamde non-fungible tokens nu aan hun producten of dienstverlening toevoegen. Ook games moeten eraan geloven. Zo heeft Square Enix onlangs nog besloten om blockchain-technologie te gebruiken in haar games en NFT's te integreren. De NFT-markt gaat echter steeds verder achteruit en bedrijven stappen nu ook weer uit de crypto-markt. Zo werd eerder dit jaar het MetaWorms NFT-project van Team17 stopgezet. Mojang heeft onlangs ook een statement gemaakt tegen NFT's. In een uitgebreid blogbericht geeft de studio aan dat NFT's en blockchain-technologie niet welkom zijn in Minecraft. De reden hierachter is dat Mojang het niet eens is met de promotie van exclusiviteit door schaarste, maar dat Minecraft juist draait om inclusiviteit en veilig samen spelen. Mojang is zelfs zo fel tegen de blockchain-technologie dat ze deze technologie niet alleen zelf niet wil gebruiken voor Minecraft, maar zelfs actief het gebruik ervan door spelers wil verbieden. Dit alles om haar spelers een veilige en inclusieve speelomgeving te bieden.

Mojang geeft in haar statement wel aan te willen kijken naar het implementeren van Blockchain-technologie als bewezen kan worden dat de techniek wel een toegevoegde waarde kan hebben en wel op een veilige manier geïmplementeerd kan worden.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?