NFT's niet welkom in Minecraft

Geplaatst:
Aangepast: 21 juli 2022 08:55

NFT's zijn niet welkom in Minecraft, aldus Mojang. Volgens het bedrijf past het simpelweg niet bij de waarden van de game.

NFT's zijn in korte tijd helemaal hot en happening geworden. Het is dan ook niet gek dat veel bedrijven deze zogenaamde non-fungible tokens nu aan hun producten of dienstverlening toevoegen. Ook games moeten eraan geloven. Zo heeft Square Enix onlangs nog besloten om blockchain-technologie te gebruiken in haar games en NFT's te integreren. De NFT-markt gaat echter steeds verder achteruit en bedrijven stappen nu ook weer uit de crypto-markt. Zo werd eerder dit jaar het MetaWorms NFT-project van Team17 stopgezet. Mojang heeft onlangs ook een statement gemaakt tegen NFT's. In een uitgebreid blogbericht geeft de studio aan dat NFT's en blockchain-technologie niet welkom zijn in Minecraft. De reden hierachter is dat Mojang het niet eens is met de promotie van exclusiviteit door schaarste, maar dat Minecraft juist draait om inclusiviteit en veilig samen spelen. Mojang is zelfs zo fel tegen de blockchain-technologie dat ze deze technologie niet alleen zelf niet wil gebruiken voor Minecraft, maar zelfs actief het gebruik ervan door spelers wil verbieden. Dit alles om haar spelers een veilige en inclusieve speelomgeving te bieden.

Mojang geeft in haar statement wel aan te willen kijken naar het implementeren van Blockchain-technologie als bewezen kan worden dat de techniek wel een toegevoegde waarde kan hebben en wel op een veilige manier geïmplementeerd kan worden.

Bron: Mojang
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft

Series

Minecraft

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

9 mei 2012

Ontwikkelaar

Mojang AB

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord