Nintendo brengt eindelijk genoeg Wii's

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is alweer drie jaar geleden dat Nintendo met haar nieuwe console, de Nintendo Wii, op de markt kwam. Als je achteraf nu alles bekijkt, blijkt dat het een ontzettend populaire console is bij verschillende leeftijdsgroepen, en dit grote succes was waarschijnlijk iets waar Nintendo niet echt op had gerekend. De console was in de beginperiode namelijk niet aan te leveren, overal stond je op de wachtlijst en duurde het vrij lang voordat je aan de slag kon met de nieuwe console.

Nu, drie jaar later, zegt de vice-president marketing van Nintendo, Bob McKenzie, dat ze eindelijk over het probleem heen zijn en dat de console nu overal goed aangeleverd kan worden, in ieder geval in Amerika:

I think finally we've gotten to the point where we're going to be able to get a real good run rate on this thing. You know, three years later, we finally have enough inventory on the shelf, and we've got a couple of weeks in supply of this. That's good because we can finally determine and gauge it before we get into the fourth holiday season.

Het feit blijft dat Nintendo het allemaal niet goed had ingeschat, maar gelukkig begint alles nu goed op orde te lopen. Deze kinderziekte was in ieder geval niet echt een negatieve factor voor het succes van de console, want daarmee zit het meer dan goed. Nintendo heeft met de Wii gewoon een succesvolle console afgeleverd, en mag na drie jaar toch trots terugkijken op wat ze ermee hebben bereikt.

Lees meer