Nintendo brengt komende twee jaar vijf mobiele games uit

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Zoals we al eerder hebben bericht, gaat Nintendo officieel games maken voor mobiele platformen.

De komende twee jaar zullen er vijf mobiele games gaan verschijnen van Nintendo. Dit is bekendgemaakt door het Japanse bedrijf tijdens een bijeenkomst met investeerders over de komende fiscale jaren. Nintendo hoopt een grotere groep consumenten met zijn titels in aanraking te kunnen laten komen. Dit willen ze doen "door verder te kijken dan de traditionele focus op apparaten die gemaakt zijn voor games". Zoals Nintendo in maart aankondigde, wordt naar elke Nintendo-franchise gekeken of een mobiele game de moeite waard is.

Nintendo heeft twee redenen voor het uitbrengen van het relatief lage aantal games. Het bedrijf is ervan overtuigd dat de mobiele gamemarkt strijdlustig is. Ook als het om games gaat die zich hebben bewezen. Daardoor is het moeilijk in te schatten of een game een succes zal gaan worden. De tweede reden is dat Nintendo wel erkent dat er een groot verschil is tussen console- en mobiele games.

Voor het uitbrengen van de mobiele games is Nintendo een samenwerking aangegaan met het Japanse bedrijf Dena. Dit bedrijf specialiseert zich in mobiele games en in commerciële applicaties voor mobiele platformen. Nintendo gaat alleen hun games als uitgangspunt gebruiken. Ze gaan geen bestaande games naar mobiele platforms overzetten. De games die uit gaan komen zullen doorontwikkeld worden na de release van de desbetreffende game. Mogelijk ook in de vorm van updates.

Bron: Nintendo
Lees meer