Nintendo legt 3DS in de wieg

Geplaatst: 8 oktober 2010 19:09
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De titel veronderstelt wellicht dat Nintendo de 3DS flink vertroetelt, maar in dit geval moet de wieg letterlijk worden genomen. Zo heeft Satoru Iwata verklapt dat de batterij van de Nintendo 3DS minder lang mee zal gaan dan die van zijn voorganger.

Geheel verrassend is dit overigens niet. Het apparaat beschikt over een aanzienlijk sterkere processor en zal bovendien in staat zijn 3D-beelden weer te geven. En zo'n inspanning vraagt nou eenmaal meer stroom. Omdat de 3DS daardoor vaker aan het sap moet, heeft Iwata aangegeven dat de handheld daarom wordt geleverd met een 'cradle', letterlijk vertaald een wieg. Hierdoor zou je geen snoer meer in de 3DS hoeven te drukken, maar kun je de handheld in de cradle leggen waardoor de batterij wordt opgeladen.

Verder wist Iwata toe te voegen dat men zich nog beraadt over een eventueel advies dat ten aanzien van de batterijduur wordt meegegeven bij de Nintendo 3DS:

Please place your Nintendo 3DS on the cradle as soon as you return home with it.

Niet heel erg pakkend, maar we kijken hoe dan ook uit naar de release van deze zeer interessante handheld, volgend jaar maart.

Lees meer