Nintendo stelt winstverwachting bij

Geplaatst: 2 september 2008 14:57
Aangepast: 6 juni 2018 15:10
-

Nog steeds hele goede financiële tijden voor de Japanse consolegigant Nintendo, want deze heeft de winstverwachting verhoogd naar €2.5 miljard. Dit is 59% hoger dan de winst van het afgelopen financiële jaar. De wereldwijde vraag naar de Nintendo DS en Nintendo Wii drukken de cijfers nog steeds omhoog.

Bij Nintendo ging men ervan uit dat de DS dit financiële jaar ongeveer 28 miljoen keer zou worden verkocht. Maar dit is nu met 9% verhoogd, waardoor de totale verkoop uitkomt op ruim 30,5 miljoen exemplaren.

Ook de Nintendo Wii verkoopt nog steeds als zoete broodjes. Werden er in het vorig financieel jaar ruim 18 miljoen exemplaren verkocht, voor dit financiële jaar verwacht Nintendo er 26 miljoen weg te doen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer