Noob maakt opwachting in Engels woordenboek

Binnenkort maakt de organisatie 'Global Language Monitor' het miljoenste Engelse woord bekend, die ook in het Engelse woordenboek komt te staan. Allemaal leuk en aardig, maar het is voor ons gamers wel een belangrijke gebeurtenis. Eén van de kanshebbers is namelijk het woordje 'noob', dat bij gamers bekend is als de afkorting voor 'never owned one before'.

Andere kanshebbers om het miljoenste officiële woord in de Engelse taal te worden zijn 'defollow', 'defriend', 'greenwashing' en 'chionomics'. Klinkt nogal wetenschappelijk allemaal, in tegenstelling tot het simpele 'noob'. Laten we hopen dat het GLM ons een plezier wil doen en van het vierletterige woord het miljoenste Engelse woord maakt. Dan kun je later tegen je kleinkinderen vertellen wat de eerste echte mijlpaal was op het gebied van game-woorden, want het moge duidelijk zijn: het woord dat wint gaat zeker geschiedenis schrijven!

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?