Ontwikkelaar GRIN op de rand van faillissement

Geplaatst: 11 augustus 2009 18:52
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het gaat slecht met de ontwikkelaar van onder meer Bionic Commando, Terminator: Salvation en Wanted: Weapons of Fate. De Zweedse ontwikkelaar heeft immers zijn twee studio's in Barcelona en Göteborg moeten sluiten en ook de hoofdstudio in Stockholm zal er binnenkort aan moeten geloven.

Verschillende bronnen verklaarden al tegen Gamasutra dat verschillende werknemers op straat zijn gezet en dat het bedrijf zich is aan het klaarmaken voor het faillissement, dat nagenoeg niet uit te sluiten valt.

Dit jaar zou nochtans hét jaar voor de ontwikkelaar moeten zijn, aangezien ze in het eerste en het tweede kwartaal van dit jaar drie games uitbrachten die het goed hadden kunnen doen, als de ontwikkelaar meer tijd had. Bionic Commando werd nochtans goed ontvangen bij de pers, maar de goede verkoopcijfers bleven uit. Wanted: Weapons of Fate en Terminator: Salvation werden dan weer hard neergesabeld door de gamepers. Eerder was GRIN al verantwoordelijk voor de PC-versie van Ghost Recon: Advanced Warfighter en de racegame Ballistics.

Lees meer