Ook Game Mania webshop legt het loodje, geld ben je waarschijnlijk kwijt

-

Mocht je het gemist hebben, ook de webwinkel van Game Mania ligt eruit. Via de website geeft de voormalige winkelketen aan dat geld terugkrijgen voor pre-orders en dergelijke een lastig verhaal wordt.

Het faillissement van Game Mania is nu volledig rond. Eerst werden de fysieke winkels van de voormalige gamewinkelketen gesloten, maar nu ligt ook de webshop plat. Maar stel dat je nog wat pre-orders in de wachtrij had staan, of je hebt nog wat cadeaubonnen over - wat dan? Op grond van de Faillissementswet claimt de curator dat digitale tegoeden niet meer worden ingenomen en dat je geld ervoor terugkrijgen ook niet aan de orde is. Verder worden bestellingen zoals preorders, click & collect en webshop aankopen, niet meer uitgevoerd. Ex-klanten met een voorschot, cadeaubon of digitaal tegoed kunnen een vordering indienen bij de curator. Echter, de kans dat je je zuurverdiende centjes terugkrijgt, die is niet aannemelijk. Mocht je het wel willen proberen, dan moet je de schuldvordering, samen met de overtuigingsstukken, elektronisch inleveren in het Centraal Register Solvabiliteit. Om het je makkelijker te maken, kun je die vinden via de bronvermelding.

Gamemania

Hopelijk komen de getroffen medewerkers en ex-klanten er allemaal weer bovenop. Bedankt voor de bewezen dienst, Game Mania!

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord