Overwatch 2

  • Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
  • Eerste releasedatum 4 oktober 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score

Overwatch 2 vereist je telefoonnummer voor verificatie

Overwatch 2 vereist je telefoonnummer voor sms-verificatie en neemt je voicechatgesprekken tijdelijk op om deze te kunnen transcriberen. Deze extra maatregelen worden genomen om spelers een fijnere speelervaring te bieden.

Met Overwatch 2 introduceert Blizzard een nieuw initiatief dat door het leven gaat als de Defense Matrix. Dit initiatief is vernoemd naar het schild van het personage D.VA en dient om integriteit en positiviteit naar de game te brengen. Het systeem moet er in de praktijk voor zorgen dat cheaters en storende spelers snel te identificeren en elimineren zijn. Tevens zou het de creatie van een veiligere community moeten bewerkstelligen.

Voor spelers betekent dit concreet dat het verplicht wordt om een telefoonnummer aan je Battle.net-account te koppelen voor sms-verificatie. Deze maatregel wordt getroffen om twee redenen: het verbetert de beveiliging van je account en zorgt ervoor dat eerder verbannen spelers niet gemakkelijk een nieuw account kunnen aanmaken. Daarnaast kan Blizzard in Overwatch 2 een transcriptie maken van de voicechat. Dit wordt gebruikt wanneer het bedrijf een report binnenkrijgt over een storende speler. Zodra de audio is getranscribeerd naar tekst, wordt het geluidsbestand verwijderd. De verwijdering van het tekstbestand volgt dertig dagen later. Ook andere, kleinere maatregelen worden getroffen, zoals de tijdelijke blokkering van de Competitive-gamemodus voor nieuwe spelers, wijzigingen bij Endorsements, de verwijdering van de algemene chat in het menu en de eliminatie van spelerslevels.

Overwatch 2 telefoonnummer voice chat

De releasedatum van Overwatch 2 komt steeds dichterbij. De game verschijnt op 4 oktober als free-to-play-game op de pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One en Nintendo Switch. De originele Overwatch gaat offline voordat het tweede deel verschijnt en is dus niet lang meer te spelen.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?