Overwatch 2 vereist je telefoonnummer voor verificatie

Geplaatst:

Overwatch 2 vereist je telefoonnummer voor sms-verificatie en neemt je voicechatgesprekken tijdelijk op om deze te kunnen transcriberen. Deze extra maatregelen worden genomen om spelers een fijnere speelervaring te bieden.

Met Overwatch 2 introduceert Blizzard een nieuw initiatief dat door het leven gaat als de Defense Matrix. Dit initiatief is vernoemd naar het schild van het personage D.VA en dient om integriteit en positiviteit naar de game te brengen. Het systeem moet er in de praktijk voor zorgen dat cheaters en storende spelers snel te identificeren en elimineren zijn. Tevens zou het de creatie van een veiligere community moeten bewerkstelligen.

Voor spelers betekent dit concreet dat het verplicht wordt om een telefoonnummer aan je Battle.net-account te koppelen voor sms-verificatie. Deze maatregel wordt getroffen om twee redenen: het verbetert de beveiliging van je account en zorgt ervoor dat eerder verbannen spelers niet gemakkelijk een nieuw account kunnen aanmaken. Daarnaast kan Blizzard in Overwatch 2 een transcriptie maken van de voicechat. Dit wordt gebruikt wanneer het bedrijf een report binnenkrijgt over een storende speler. Zodra de audio is getranscribeerd naar tekst, wordt het geluidsbestand verwijderd. De verwijdering van het tekstbestand volgt dertig dagen later. Ook andere, kleinere maatregelen worden getroffen, zoals de tijdelijke blokkering van de Competitive-gamemodus voor nieuwe spelers, wijzigingen bij Endorsements, de verwijdering van de algemene chat in het menu en de eliminatie van spelerslevels.

Overwatch 2 telefoonnummer voice chat

De releasedatum van Overwatch 2 komt steeds dichterbij. De game verschijnt op 4 oktober als free-to-play-game op de pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One en Nintendo Switch. De originele Overwatch gaat offline voordat het tweede deel verschijnt en is dus niet lang meer te spelen.

Bron: Blizzard
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Overwatch 2

Series

-

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

4 oktober 2022

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord