Overwatch 2 verwijdert SMS Protect voor bepaalde spelers

Geplaatst:

Blizzard kondigde onlangs aan dat bepaalde Overwatch 2-spelers niet gedwongen zullen worden om de onboard SMS Protect-beveiligingsdienst te gebruiken om de game te spelen. Maar er zit een addertje onder het gras.

Spelers moeten momenteel een mobiele telefoon met sms-functie bezitten om Blizzards nieuwste paradepaardje te kunnen spelen, wat naar verluidt bedoeld is om de gemeenschap beter te beschermen tegen valsspelers en andere kwaadaardige elementen. Het probleem met de SMS Protect-dienst van Overwatch 2 is echter dat deze geen prepaid telefoonplannen of VoIP-nummers ondersteunt, en gebruikers kunnen ook niet vertrouwen op iMessage en WhatsApp om dit deel van het activeringsproces te voltooien. Dit leidde tot een hoop kritiek van spelers wier mobiele apparaten de specifieke SMS protect implementatie die Blizzard voor de game voor ogen heeft mogelijk niet ondersteunen. Nu heeft Blizzard echter aangekondigd dat een aanzienlijk aantal bestaande Overwatch-spelers helemaal geen SMS Protect hoeft te activeren in Overwatch 2. Blizzard gaat namelijk de vereiste van een telefoonnummer schrappen voor elke bestaande Overwatch-speler met een verbonden Battle.net-account. Concreet betekent dit dat iedereen die Overwatch voor 9 juni heeft gespeeld niet langer SMS Protect hoeft te gebruiken om toegang te krijgen tot Overwatch 2-diensten, aldus Blizzard. De verandering wordt op vrijdag 7 oktober van kracht.

De implementatie van SMS Protect was een groot probleem voor Overwatch 2, omdat niet alleen veel spelers niet aan de eisen voldeden, maar het leek in sommige gevallen ook niet te hebben gewerkt, waardoor spelers geen toegang kregen tot de game die ze hadden willen spelen. Het addertje onder het gras is natuurlijk dat nieuwe accounts nog steeds SMS Protect moeten gebruiken in de huidige staat, wat sommige spelers kan afschrikken om in de strijd te springen.

Overwatch 2 SMS Protect 1

Vanaf 7 oktober hebben spelers van voor 9 juni geen SMS Protect meer nodig om Overwatch 2 te spelen.

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Overwatch 2

Series

-

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

4 oktober 2022

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord