Persconferentie Microsoft

Geplaatst: 19 augustus 2009 11:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Vandaag is de dag dat de gamescom officieel haar deuren opent, maar dat weerhielt EA en Sony er niet van om alvast hun persconferentie te geven. Vandaag is het de beurt aan Microsoft om te gaan vlammen. De volledige persconferentie kun je hieronder live volgen!

10:51 Tot de volgende keer!

10:50 Met de presentatie van Lionhead wordt de persconferentie van Microsoft ook meteen afgesloten. Ze hadden het woord 'Microsoft' beter weg kunnen laten, het was eigenlijk alleen een show van Fable III, met Peter Molyneux in de hoofdrol.

10:49 Dat was het wat betreft Molyneux, Lionhead en de verhalen over Fable.

10:48 Molyneux wil ook graag nog even kwijt dat ze nog steeds bezig zijn met Milo & Kate (met behulp van Project Natal, bekend van de E3).

10:47 De game kom uit op de Xbox 360 in 2010.

10:45 "Stel je de schreeuwen van een kind in huis in. Jij als heerser stormt het huis in om dat kind te redden," aldus Molyneux.

10:42 Een nieuw element is 'Touch'. Je kunt bijvoorbeeld handen schudden met mensen in de game, je kunt mensen omhelzen. Verder is er 'Dynamic Touch'. Hiermee kun je de hand van iemand vastpakken, hem of haar meenemen, en kijken naar een prachtige zonsondergang.

10:40 Een voorbeeld van macht. Een meisje dat waarschijnlijk eten heeft gestolen wordt bij je gebracht. Tijdens haar veroordeling kun je op elk moment ingrijpen en wensen dat er eerst wat meer onderzocht wordt. Je kunt dan bijvoorbeeld de familie van het meisje opzoeken. Dit soort dingen vormen de quests van Fable III. Alle beslissingen die je maakt zijn natuurlijk weer van invloed op de game en het verloop van het verhaal.

10:35 We zien een video van acteurs die de stemmen van de game verzorgen. Dingen die daar gebeurden heeft Lionhead geholpen om wat stukken tekst te herschrijven.

10:34 Een paar karakters uit Fable II zullen ook hun opwachting maken in het derde deel. Ook het logo van Fable III wordt getoond, met een kroontje boven de 'III'. Je wordt dus echt de heerser in de game.

10:29 We krijgen wat concept art te zien van Albion. Het is Albion in het tijdperk van de industrie (zie onder).

10:26 Het gaat erom dat je support krijgt van mensen. Je moet dan ook de beloftes die je hebt gemaakt nakomen, anders wordt je volk ontevreden.

10:23 Denk aan "Every choice has its concequences". We krijgen een koning op een troon te zien, omringt met allemaal arme kinderen. Daarna zien we een koning die een voorbijganger gebruikt als voetenbank.

10:19 Op het scherm is nu een kroontje te zien. "De race om de kroon is begonnen", aldus Molyneux. De kroon staat voor het overheersen van de wereld van Albion. "Je hebt al gespeeld als een held in de eerste twee delen, waarom nu geen koning of koningin worden? Uiteraard zijn de keuzes die je maakt weer voorzien van grote gevolgen.

10:17 Volgens Molyneux is er iets mis in het fundament van Fable, en daarom wil hij er vanaf stappen en overnieuw beginnen.

10:16 Molyneux kondigt de episodes aan voor Fable, stukjes gameplay die dus in delen moeten verschijnen. De eerste vijf worden eind volgende maand, op 29 september, uitgebracht.

10:11 Om maar meteen met Lionhead te beginnen, komt Peter Molyneux himnself het podium op gelopen. Wat zal hij te zeggen hebben vandaag? Hij heeft het over de grote successen van zijn studio tot zover. Hij heeft een praatje te houden over Fable II.

10:08 Met enige vertraging zijn we, wederom met een Duitse intro, begonnen met de persconferentie van Microsoft. Overigens doen ze dit samen met ontwikkelaar Lionhead (van onder andere Fable en de beroemde Peter Molyneux).

Lees meer