Check hier alle The Triple-i Initiative content

PlayStation Network vertragingen schuld Sony

Geplaatst: 20 januari 2009 17:55
Aangepast: 19 mei 2018 18:14

Niemand houdt van wachten, zeker als het om iets gaat waar je met smart op zat te wachten. Wanneer releases van games uitgesteld worden zijn vaak de ergernissen van gamers op internet na te lezen op fora. Zo is dit ook het geval geweest met PlayStation Network titels die helemaal niet, of veel te laat verschenen.

Ontwikkelaars kregen veelal de schuld, omdat het spel niet op tijd af geweest zou zijn of niet op tijd aan Sony gegeven was. Nu lijkt het er echter op dat ontwikkelaars het zat zijn om zondebok te spelen. Zij zeggen dat de schuld bij Sony ligt en niet bij hun eigen bedrijf. Capcom heeft bijvoorbeeld aan bepaalde bronnen laten weten, toen zij gevraagd werden over de releasedatum van Street Fighter voor het PlayStation Network, dat die vraag beter aan Sony gesteld kon worden. Daarnaast gaf Hothead Games, bekend van Penny Arcade, aan dat het bedrijf achter de PlayStation 3 per gebied games online zet - het verschilt per regio wanneer een release plaatsvindt en blijkbaar werkt dit niet goed.

This has been an ongoing issue and we're doing our best to resolve it.

Van de 78 games in de Amerikaanse PlayStation Store zijn er 65 beschikbaar voor Europa. De situatie is dus niet hopeloos, maar wel ergerlijk voor Europese gamers. Een PR medewerker van Sony geeft in een reactie aan dat ook Sony problemen ondervindt.

Lees meer