Scott Crawford, in dienst bij Snowblind Studios, is werkzaam als lead designer van LOTR: War in the North.
Als echte Tolkien nerd las hij 'The Silmarillion' 5 maal en maakt hij er een goede gewoonte van om elk jaar 'Lord of the Rings' en 'The Hobbit' te lezen. Dit heeft hij al zo'n 15 keer gedaan. De uitgesproken persoon dus om aan het hoofd te staan van het ontwikkelingsproces van een game, die de meest waarheidsgetrouwe 'Middle Earth game' ooit moet gaan worden.
Het volgende werd duidelijk uit een Q&A met Scott, welke Warner Bros. Interactive vandaag middels een persbericht verspreidde:
Trouw aan Tolkien
De verhaallijn is gebaseerd op de oorspronkelijke Middle Earth lore, zoals we die kennen uit de boeken. Het hoeft dus niet noodzakelijk gebeurd te zijn, maar het zou wel kunnen. Crawford beoogt zo dicht mogelijk bij Tolkien's werk te blijven. Hij wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door een grote schare fans van Tolkien.
Het verhaal zal zich ontvouwen door de kennis die de verschillende rassen hebben en de verschillende standpunten die zij daaromtrent innemen. Dit zul je als speler merken, wanneer je experimenteert met de verschillende rassen waaruit je een keus kunt maken. Een dwerg zal bijvoorbeeld zijn oorlogsverhalen met je delen wanneer je naar een specifieke event vraagt, terwijl jij als speler weer beschikt over kennis van andere zaken. Zo ben je dus niet altijd clueless.
Ra ra Radagast?
Naast de al eerder bekendgemaakte locaties die je aan zult doen, zoals 'Het Demsterwold' en 'Eriador', weten we ook wat meer over welke personages je tegen het lijf zult lopen. Zo zullen Radagast de Bruine, Halbarad de Doler en Elrohir en Elladan, de zonen van Elrond, de revue passeren. Wij zijn heel benieuwd hoe deze personages vorm zullen krijgen. Met name Radagast, over wie weinig bekend is in de originele geschiedenis, wekt veel nieuwsgierigheid op. Verder zullen Aragorn en Elrond zelf een prominente rol hebben in de game, aldus Crawford.
Wij van Gameliner zijn inmiddels erg benieuwd naar deze game en kunnen niet wachten tot hij uitkomt. Hoewel we snappen dat we daar niet echt een keus in hebben, ofzo.