Reach is de laatste Halo game voor Bungie

Geplaatst: 21 april 2010 18:49
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De leider van multiplayer design bij ontwikkelaar Bungie, Lars Bakken, heeft in een interview gezegd dat de studio met Halo: Reach de laatste Halo game zal maken. Hierna zal Bungie geen games meer maken die op één of andere manier te maken hebben met het Halo universum. Tenminste, voorlopig niet meer.

Volgens Bakken zijn ze er voor de komende jaren wel klaar mee, maar hij sluit niet uit dat er over een jaar of tien toch nog een Halo titel van hun hand zal verschijnen. "Zeg nooit nooit", aldus Bakken.

As far as right now, currently, yes. This is our last Halo Bungie game. Now in the future, who knows? You can never say never, because things change. maybe ten years down the line we decide to make another Halo game, but for right now, yes. This is it for us.

Dit einde voor Bungie als het gaat om Halo wil natuurlijk niet zeggen dat er in de nabije toekomst geen Halo games meer zullen verschijnen. Microsoft heeft namelijk een nieuwe studio - 343 Industries - aangesteld voor de franchise. Op het moment is deze studio al bezig met "een nieuwe game in het Halo universum". Nu maar hopen dat ze met dezelfde kwaliteit als het oude vertrouwde Bungie kunnen komen.

Lees meer