Recessie een verhulde zegen volgens Electronic Arts

Geplaatst: 20 februari 2009 15:05
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De economische recessie hakt er in bij bedrijven, ook in de gamingindustrie. Er moet bezuinigd worden en het aantal verloren banen stijgt exponentieel. Het lijkt iets dat uitsluitend slecht is, maar John Riccitiello, algemeen directeur van Electronic Arts, denkt daar anders over.

Volgens de topman van de ontwikkelaar, internationale uitgever en distributeur, is het huidige economische klimaat een verhulde zegen. Het zal de industrie dwingen om na te denken over niet goed ontwikkelde methoden en een slechte houding. De "troep" die de planken bij winkels nu volhoudt zal moeten gaan verdwijnen.

"Het is lastig om te concurreren met troep," aldus Riccitiello. "We zijn dik geworden op te veel plekken. Het leek een lange tijd alsof iedereen die een man met een wapen kon tekenen ook gesubsidieerd kon worden. Wij, Electronic Arts, werden een beetje te dik en vooral te afhankelijk van de huidige situatie en hoe de dingen waren."

Electronic Arts is volgens analisten de grootste third-party uitgever van games in de wereld. Het zou disproportioneel grote ontwikkelingsbudgetten hebben, wat bijdraagt aan tegenvallende resultaten.

De operationele kosten van de onderneming zijn torenhoog, terwijl de opbrengsten achterblijven. Mede dankzij de recessie wordt er nu geherstructureerd, om de kosten te drukken en uiteindelijk de winstgevendheid toe te laten nemen.

"Ik ben niet voor recessies, maar om alleen al een citaat van Rahm Israel Emanuel - een grote naam in de financiële sector - aan te halen: verspil een recessie nooit."
Lees meer