Ruim helft Xbox Live accounts zijn Gold

Geplaatst: 24 februari 2009 18:27
Aangepast: 20 mei 2018 23:21
-

november 2002 kwam Xbox Live online voor de Xbox. Drie jaar later kwam de Xbox 360 uit en werd de online service ook vernieuwd. Met de tijd groeide de online community, tot zeventien miljoen gebruikers wereldwijd. Helaas is het nooit helemaal duidelijk geweest hoeveel van deze gebruikers bètalen voor een Gold abonnement, vooral de laatste jaren - tot nu.

In een document over de prestaties van Xbox Live van Microsoft, wordt de verdeling van de gratis Silver accounts en de Gold bètaalaccounts duidelijk. Met een Silver abonnement kan je niet via het Xbox Live netwerk spellen online spelen, terwijl dat Xbox Live Gold wel kan.

Er zijn zeventien miljoen leden van Xbox live, terwijl er 28 miljoen consoles verkocht zijn - ~61% van de consolebezitters hebben een account. Van de zeventien miljoen gebruikers hebben er iets meer dan 9,5 miljoen Gold - zo'n 56%. Een jaar geleden, februari 2007, hadden nog 60% van de Xbox 360 eigenaren een Gold account, maar de absolute leden zullen gestegen zijn als je de consoleverkopen meerekent. Als kanttekening moet je wel beseffen dat Gold trial accounts ook meegeteld zijn.

Een Gold account kost gemiddeld € 49,99 per jaar.

Lees meer