Singularity bezorgt kippenvel

Geplaatst: 30 juni 2010 10:26
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

In de laatste Deze week hebben jullie het al kunnen lezen. Eind deze week is het zover: dan zal ik mijn definitieve oordeel vellen over de nieuwste game van Activision. Het gaat hier natuurlijk om de onlangs uitgebrachte shooter Singularity. In deze eerste weblog over de game krijg je alvast een voorproefje op die review, met mijn eerste ervaring met het spel.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het eerst iets van Singularity zag. De setting van de game was al meteen duidelijk. A la TimeShift lekker fucken met de tijd, maar dan nog een stukje beter. Gaandeweg werd ik de ene keer weer enthousiast over de game, de andere keer werden mijn verwachtingen weer wat gedempt door slecht nieuws of minder toffe filmpjes van het spel.

Gelukkig was het afgelopen maandag zover en kon ik zelf aan de slag met de game. 'Van horen zeggen' is altijd wel leuk en aardig, maar er gaat niets boven je eigen ervaring tijdens het spelen van een game. En ja, na de eerste stapjes kan ik al concluderen: Singularity is een goede shooter. Misschien is het niet de beste en meest uitzonderlijke game ooit, maar hij is wel zeer degelijk en misschien zelfs nog wel meer dan dat.

De sfeer werd bij de openingsscene in ieder geval al meteen gezet. Na een helikoptercrash op een eiland begint jouw missie om het eiland Katorga-12 te inspecteren op vreemde dingen. Het eiland is vroeger namelijk geraakt door een gefaald experiment, genaamd de Singularity, waarbij de tijd een draai om z'n oren heeft gekregen en totaal in de war is. Doorheen de game worden enge en krappe gangetjes afgewisseld met de traditionele schietgevechten in het open veld. Maar wat echt de kracht is van deze game, is de sfeer. De achtergrondmuziek weet je vaak kippenvel te bezorgen, omdat er elk moment iets onverwachts kan gebeuren. Je weet in Singularity nooit, maar dan ook nooit waar je aan toe bent...

Ben je, net als ik, nu ook zo enthousiast over Singularity? Hou dan vooral de website in de gaten. Eind deze week zal de review van de game verschijnen, maar ik kan alvast verklappen dat het aantal sterren voor deze shooter van Activision zeker niet zal tegenvallen. Wordt vervolgd...

Lees meer