Sony voor de rechter na klacht verbannen speler

Sony wordt voor de rechter gesleept na een aanklacht van een gamer die vindt dat zijn vrijheid van meningsuiting is geschonden. De Amerikaan Erik Estavillo uit San Jose beweert immers dat Sony hem 'pijn en verdriet' heeft bezorgd na het blokkeren van zijn account.

Estavillo werd onlangs verbannen na het spelen van het spel Resistance: Fall of Man, omdat hij volgens de moderators van het netwerk vals had gespeeld. Volgens Estavillo is dit volledig incorrect en beweert hij dat dit gebaseerd is op partijdigheid en vooroordelen. De gamer wordt niet enkel van de Resistance-servers geweerd, maar van heel het netwerk.

Ook beweert de Amerikaan dat Sony 'geld van hem zou hebben gestolen', omdat er nog pre-paid punten op zijn account staan. Deze kan hij natuurlijk niet meer gebruiken. Hij eist toegang tot het netwerk en een schadevergoeding van 55.000 dollar (om en bij de 39.000 euro). De rechter zal beslissen of de aanklacht gegrond is. Sony gaf vooralsnog geen commentaar op de klacht.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?