Sony wilde altijd al af van de UMD

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In een interview met Naoya Matsui, hoofd van product planning bij Sony, is naar voren gekomen dat de uitgever vanaf het prille begin van de PSP eigenlijk al los wilde gaan van de UMD drive. Volgens Matsui was het alleen wachten op het goede moment, dat nu met de PSP Go! schijnbaar is aangebroken.

We'd planned to release a PSP model without a UMD drive since the very beginning, but if we'd simply released the hardware, there wouldn't have been much for everyone to enjoy. We needed to prepare the right environment for it first... We wanted to release it when the delivery of digital content was on par with the delivery of physical media. That's what we've been working on these past two years.

Het is natuurlijk alleen maar goed dat Sony vooruit kijkt, dat doen alle grote bedrijven, maar zijn we hier niet een beetje in de maling genomen door de grootmacht? Als het vanaf de geboorte van de PSP eigenlijk al mogelijk was om de games aan te bieden via een digitale weg in plaats van op een UMD drive (waar dat laatste dan gewoon overbodig is), waarom is dit dan niet meteen gedaan. Sony vindt zelf dat het toen nog geen tijd was, maar is dat wel zo, het digitale tijdperk was een paar jaar geleden toch al wel klaar voor downloadable games? We zullen er binnenkort vast meer over horen.

Lees meer