Sony wint console rechtszaak

Geplaatst: 29 maart 2024 17:33

Sony heeft de rechtszaak tegen Genuine Enabling Technology gewonnen. De rechtszaak ging over een mogelijk gebroken patent bij de Dualsense-controller van de PlayStation 5.

Toen de PlayStation 5 verscheen in 2020, zat daar natuurlijk een nieuwe controller bij genaamd de DualSense. De DualSense maakt gebruik van een controller-naar-console communicatietechniek die Genuine Enabling Technology verdacht veel vond lijken op zijn patent. Om die reden klaagde het bedrijf Sony aan voor een schadevergoeding van 500 miljoen dollar vanwege het breken van het patent. Nu heeft de rechtbank Sony gelijk gegeven, gezien er niet genoeg bewijs is dat de diagrammen van de Dualsense hetzelfde zijn van het patent van Genuine Enabling Technology. Dit is niet de eerste keer dat het bedrijf een groot gamebedrijf heeft aangeklaagd er is ook namelijk een rechtszaak gaande tegen Nintendo over een ander patent.

De PlayStation 5 is nu overal verkrijgbaar.

Bron: Eurogamer

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord