Sorcery brengt magie naar de PlayStation 3

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Sorcery is een actie-RPG die gebruik maakt van de nieuwe PlayStation Move. De ontwikkelaar op het podium beweert dat een game als Sorcery alleen mogelijk is met de techniek van de PlayStation Move.

De game ziet er erg middeleeuws uit met veel magische invloeden. De tovenaar in Sorcery houdt een toverstaf vast die een-op-een meebeweegt met de PlayStation Move. Je richt met de Move en schiet met de Move. Ook het kiezen van magische spreuken wordt met de Move gedaan. Kortom; alles gaat via de Move.

Er zijn ook drankjes te vinden in Sorcery. Deze drankjes kan je bij elkaar voegen waardoor je bijvoorbeeld in een rat veranderd. Je moet even schudden met de Move en daarna is je drankje klaar. Het zal mogelijk worden meerdere vormen aan te nemen, wat zorgt voor meerdere soorten gameplay.

Spreuken vallen op allerlei manieren te gebruiken. Je kunt een muur van vuur maken die je kunt gebruiken als schild. Je kunt ook wervelwind maken van vuur. Kapotte omgevingen zijn opnieuw te repareren met je toverstaf. Ook dit maakt gebruik van unieke bewegingen met de PlayStation Move. Sorcery verschijnt in de lente van 2011.

Lees meer