Square Enix op de vingers getikt voor spam e-mails

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Iedereen heeft een hekel aan spam. De meeste mensen hebben echter een betrouwbare spamfilter en er dus niet zo veel last van. Soms is het zelfs komisch door het belabberde taalgebruik in de gemiddelde massa mail. Een Japanner dacht er duidelijk anders over. Nadat hij meerdere berichten over Final Fantasy XI Online ontving spande de beste man een rechtszaak tegen ontwikkelaar en uitgever Square Enix aan.

In de rechtszaak verklaarde hij dat hij bestookt werd met vele re-registratie meldingen van de game Final Fantasy XI, zonder dat hij ooit iets met dat spel gedaan had. Na wat onderzoek kwam er boven water dat een groep item dealers hoogstwaarschijnlijk zijn e-mailadres gebruikte voor hun PlayOnline accounts om zo toegang tot het spel te krijgen. Hij had bij de eerste tekenen van onraad al contact met Square Enix opgenomen, maar zij gaven aan niets te kunnen betekenen en de berichten niet te kunnen stoppen waarna de man dus gerechtelijke stappen ondernam.

Begin 2007 nam de zaak een verrassende wending. De Japanner stapte naar de rechter, maar hij werd in ongelijk gesteld. Nadat er in hoger beroep werd gegaan kwam de conclusie dat Square Enix fout had gezeten. Uiteindelijk na nog een hoger beroep van de softwaregigant werd er nogmaals bepaald dat Square Enix fout zat. Het procederen heeft echter niet gek veel nut gehad. Square Enix moet het schamele bedrag van ongeveer 560 dollar en de proceskosten bijschrijven bij de geïrriteerde Japanner die hen aanklaagde. Of er nog steeds spammails naar zijn adres gaan is nog maar de vraag...

Lees meer