Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Square-Enix pleit voor groot Japans fusiebedrijf

Enkele Japanse uitgevers, waaronder Square-Enix zelf, SEGA Sammy, Namco Bandai, Koei, Konami, Sony en Capcom lijken ten opzichte van de westerse wereld terrein te verliezen.

Daarom heeft de president van Square-Enix, Yoichi Wada een voorstel gedaan om te gaan fuseren tot één bedrijf met allemaal hun eigen identiteit om op te kunnen tegen de grote jongens aan deze kant, waaronder Activision, Electronic Arts, etc.

Of dit allemaal echt gaan lukken weten we niet. De fusie met Tecmo is helaas niet gelukt, maar dat betekend niet dat fusieplannen van Wada ook stoppen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?