Surgent Studios werkt aan Afro-Gothic RPG Project USO

-

Surgent Studios - die je wellicht kent van de Metroidvania Tales of Kenzura: ZAU - werkt momenteel aan een nieuwe Afro-Gothic RPG, genaamd Project USO.

Dit vertelt studiohoofd Abubakar Salim aan de website Video Games Chronicle. Normaliter zou een ontwikkelaar niet zo vroeg een nieuwe game onthullen, maar de studio heeft dringend financiering nodig. Project USO is nog een pitch, maar Salim vertelt graag wat meer erover. Het gaat om een Afro-Gothic RPG in het Tales of Kenzura-universum. Echter, deze game wordt een stukje duisterder dan het avontuur van Zau, waarschuwt Salim. De isometrische RPG kent verder op Dungeons and Dragons-geïnspireerde systemen, iets wat de ontwikkelaars bij Surgent Studios maar al te leuk vonden om te ontwikkelen. Verder geeft hij aan dat we ongeveer kijken naar een gematigde omvang qua gamelengte, dus het product zou rond de twintig euro moeten gaan kosten. Er is een werkende prototype aanwezig, maar een partner is noodzakelijk om het tot leven te wekken. Het personeel bij Surgent Studios is op dit moment hun werk niet zeker. Wanneer er geen financiering kan worden verzekerd, is het zo goed als klaar voor de ambitieuze ontwikkelaar. Laten we hopen op het beste voor Abubakar Salim en zijn collega's.

Project USO staat nog in de kinderschoenen en moet eerst een uitgever zien te vinden.

Bron: VGC
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord