Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Tech: Apple Vision Pro bril aangekondigd

Zojuist heeft Apple een nieuw technisch product onthuld. Middels een nieuwe video is de AR-bril Apple Vision Pro uit de doeken gedaan.

De Apple Vision Pro ziet er in eerste instantie uit als een VR-bril, maar na het bekijken van de video zit dat toch iets anders in elkaar. Het is namelijk een AR-bril. Met deze bril haal je al je Apple producten rechtstreeks naar je woonkamer, slaapkamer, werkkamer of elke andere plek. De Apple Vision Pro biedt je direct toegang tot je Apple apps. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een nieuwe operating system: Vision OS. Met de bril lijkt het alsof hetgeen je door de bril ziet zich net als jij in dezelfde ruimte bevindt.

Het maakt niet uit wat je wil doen, de Apple Vision Pro helpt je erbij. Of je nu lekker wil relaxen terwijl je naar een spannende film kijkt, een game wil spelen of gewoon je digitale fotoalbum wil doorbladeren, dit nieuwe stukje tech van Apple biedt het. Met de camera's in de bril kun je ook je eigen gezicht scannen, zodat je alsnog kunt Facetimen met andere mensen. Met je hand kun je eenvoudig het scherm verstellen, zodat het lijkt of deze wat verder weg is of juist het scherm vergroten. De nieuwe Vision OS is zowel met de ogen alsook met de stem te besturen.

Om scherpe beelden te maken bevat de Apple Vision Pro een micro oled display systeem. Binnen een pixel van de iPhone passen 64 pixels van de Apple Vision Pro. Hiermee heb je 32 miljoen pixels tot je beschikking in de twee kleine kijkvensters. Ook op het gebied van geluid heeft Apple willen innoveren. Het geluid wordt als het ware direct naar je oor gestuurd, maar houdt ook rekening met de ruimte waarin je je bevindt en de spullen die er staan. Deze audio ray tracing wordt gebruikt om de audio zo realistisch mogelijk te maken. De kracht van de Apple Vision Pro zit hem in de dual chips die een hoge performance en zo min mogelijk vertraging en lag waarborgen.

Het is nog niet bekend wanneer de Apple Vision Pro in de winkel ligt. De prijs is inmiddels wel bekend. Voor een schamele 3500 dollar heb je al zo'n kekke bril op je bolletje.

BRON Apple

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?