Tech: Microsoft onthult nieuwe Xbox Series S-variant

Geplaatst:
Aangepast: 11 juni 2023 22:50

Ongeveer tweeënhalf jaar na de release van de Xbox Series-consoles kondigt Microsoft een gloednieuwe consolevariant aan. Het is alleen geen Xbox Series X Pro, maar een vernieuwde Xbox Series S.

De verkopen van de Xbox Series X|S vallen tot nu toe voor Microsoft-standaarden niet tegen, maar dat weerhoudt Microsoft er niet van om met nieuwe tech op de proppen te komen. Gamers hoopten natuurlijk op een Xbox Series X Pro, maar Microsoft onthulde vandaag tijdens de Xbox Games Showcase andere plannen te hebben. Er is namelijk een Xbox Series S-revisie in de maak.

De vernieuwde versie van de Xbox Series S moet het voornamelijk hebben van een grotere SSD. Waar de eerdere modellen over slechts 512 gigabytes beschikten, heeft de nieuwe Xbox Series S 1 terabyte. Ook heeft de console een nieuw likje verf ontvangen in de vorm van Cobalt Black.

Aan de nieuwe variant hangt ook een nieuw prijskaartje. De console gaat namelijk over de toonbank voor 349 dollar, ten opzichte van de 299 dollar van de eerdere modellen.

De nieuwe Xbox Series S-variant is vanaf 1 september beschikbaar in de kleur Cobalt Black. Wil je alvast een game uitkiezen om op het nieuwe apparaat te spelen? Bekijk dan ook nog even onze lijst met de beste Xbox Game Pass-games.

Bron: Xbox Games Showcase
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord