Check hier alle The Triple-i Initiative content

Tech: NVIDIA onthult RTX 40 SUPER line-up

Geplaatst: 8 januari 2024 23:50
Aangepast: 9 januari 2024 00:43

Het is een gegeven waar iedere pc gamer al op rekening mee heeft gehouden sinds de aankondiging van de RTX 40-serie, maar NVIDIA heeft vandaag officieel de SUPER line-up van diens RTX 40-serie uit de doeken gedaan. Zoals gewoonlijk blaast NVIDIA ook deze keer hoog van de toren met een hele hoop theoretische verbeteringen.

Of het de moeite waard is om van een 'gewone' RTX 40 GPU naar een SUPER-versie over te stappen, dat is een beetje de vraag, maar wie momenteel nog een RTX 30-, of zelfs een RTX 20-serie in de bak heeft zitten, kan volgens NVIDIA op behoorlijk wat performance boosts rekenen. Vooral de ondersteuning van DLSS 3.0 zou voor de old-genners al een reden moeten zijn om de overstap te maken, gezien deze Deep Learning Super Sampling tech garant moet staan voor meer frames per seconde, en dat allemaal tegen een lager energieverbruik. Ter lering en vermaak, aanschouw de statistieken die NVIDIA uit de hoge hoed heeft getoverd.

RTX 40 SUPER statistieken 1RTX 40 SUPER statistieken 1RTX 40 SUPER statistieken 1RTX 40 SUPER statistieken 1

Uiteraard komt dit alles wel tegen een prijs. De RTX 4070 SUPER heeft een adviesprijs van €669 opgespeld gekregen, al leert ervaring ons dat de uiteindelijke verkoopprijs wat hoger uit zal pakken, vooral wanneer derde partijen hun eigen versie van deze GPU op de markt gaan zetten. De RTX 4070 Ti SUPER gaat voor niet minder dan €899 van de hand. Wie nog meer bij te zetten heeft, kan ook nog overwegen om voor minstens €1119 de RTX 4080 SUPER aan te schaffen.

De RTX 4070 SUPER is vanaf 17 januari verkrijgbaar. Op de RTX 4070 Ti SUPER en RTX 4080 SUPER moet respectievelijk een week tot twee weken langer worden gewacht, gezien de RTX 4070 Ti SUPER op 24 januari in de schappen komt te liggen en de RTX 4080 SUPER vanaf 31 januari.

Bron: NVIDIA
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord