Tetris moet een echte sport gaan worden

Ontwikkelaar Alexey Pajitnov en de mede oprichter van de Tetris Company Henk Rogers hebben ideeën om de game Tetris verder uit te breiden. De twee willen er namelijk een echte, virtuele sport van gaan maken.

We are going to turn Tetris into the first real virtual sport. Sports like baseball and football were created at a time when our future was a lifetime of physical activities and physical fitness. But now that's not as important, it's more about mental fitness today.

Je mag iets een virtuele sport noemen, als een bepaalde game een oefening voor het brein is. In het verleden zijn er al meerdere pogingen gedaan om gaming in een echte sport om te toveren, waar StarCraft als één van de beste uit is gekomen. Deze game wordt in Korea nog dagelijks gespeeld in verschillende competities.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?