Ubidays 2009 geschrapt

Geplaatst: 9 april 2009 15:04
Aangepast: 26 mei 2018 16:39
-

Menig gamer heeft van de Ubidays gehoord. Het tweedaagse evenement van ontwikkelaar Ubisoft werd gebruikt voor aankondigingen en presentaties van opkomende games. Het evenement dat pas twee keer gehouden was leek een goede toekomst te hebben, maar niets is minder waar. In 2009 zullen er geen Ubidays zijn.

Met het E3 evenement in de Verenigde Staten, gamescom in Europa en de Tokyo Games Show in Japan geloven wij dat we genoeg mogelijkheden hebben om onze creativiteit en innovatie aan het wereldwijde publiek te tonen. Dit is dan ook de reden waarom er dit jaar geen Ubidays zullen zijn.

In 2007 werd 's werelds grootste gamebeurs, de E3, omgetoverd tot een klein aantal presentaties voor journalisten. Volgens velen een slechte stap. Veel ontwikkelaars en uitgevers gaven aan dat zij niet veel geld meer wilden investeren en gingen daarom eigen evenementen organiseren, bijvoorbeeld de Ubidays. Alles lijkt er echter op dat de E3 weer in haar oude glorie hersteld wordt. Omdat er volgens Ubisoft nu wel genoeg mogelijkheden zijn om haar spellen tentoon te stellen zijn de Ubidays niet meer nodig.

Lees meer