Verkoop Fallout-games verdriedubbeld na serie

Geplaatst:
Aangepast: 15 april 2024 18:11

Je hebt vast gezien dat Fallout inmiddels omgetoverd is naar een heuse televisieserie. Deze stap heeft de franchise geen windeieren gelegd, want de verkoopaantallen van de games zijn hierdoor verdriedubbeld.

Fallout heeft altijd wel een aardige schare fans aan zich weten te binden. Tenminse, vooral vanaf Fallout 3 ging het behoorlijk hard met Bethesda's kindje. Fallout 3, Fallout: New Vegas en Fallout 4 zijn samen goed voor zo'n 50 miljoen verkochte exemplaren. Toch blijkt de kracht van televisie ook zijn werk te doen, want nu Fallout een eigen serie op Amazon heeft, schieten de verkoopcijfers door het dak. De serie wordt goed ontvangen en dat heeft op zijn beurt dus duidelijk ook effect op de games. Dit is goed te zien in het grafiekje hieronder, waar je de verkoopaantallen van Fallout: New Vegas, Fallout 4 en Fallout 76 kunt zien. Sinds deze maand zijn de aantallen meer dan verdriedubbeld ten opzicht van daarvoor.

Grafiek Fallout serie

Mocht je de Fallout serie willen checken, dan kun je dat doen via Prime van Amazon.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord