Verkoop Wii sterk gedaald in Japan

Geplaatst:
Aangepast: 26 mei 2018 16:38

De Wii heeft sinds de release in november 2006 erg goed verkocht. In totaal zouden er zo'n 50 miljoen consoles over de toonbank gegaan moeten zijn. Je zou denken dat er genoeg reden is om de Wii een enorm succes te noemen en dat Nintendo rustig achterover kan leunen. Verkopen in Japan zijn echter sterk gedaald. Algemeen directeur Satoru Iwata van Nintendo luidt de noodklok.

De Wii is in de slechtste positie sinds het op de Japanse markt verscheen volgens Iwata. Tussen 23 februari en 29 maart zijn de verkopen van de Wii 69% gedaald in Japan. Iedereen die enige kennis in economie heeft zou denken dat een prijsdaling wellicht een goede keuze zou zijn. De algemeen directeur denkt daar anders over.

Satoru Iwata: "Een prijsdaling in een slecht lopende economie zal niet echt de markt kunnen opwekken. Ik denk dat op dit moment een prijsdaling niet een goede optie voor ons is."

Iwata heeft niet aangegeven wat er volgens hem wel moet gebeuren om de verkoop te stimuleren. Natuurlijk is het onzin om te zeggen dat dit het begin van het einde is voor de Wii, omdat het goed mogelijk is dat het een tijdelijke dip betreft en het eerdere succes alsnog doorzet. Misschien zou een aankondiging van een goed spel al wonderen kunnen doen.

Lees meer