Verkoopcijfers Nintendo Wii liegen er niet om

Dat Nintendo een groot fanbase heeft is nogmaals bevestigd door middel van verkoopcijfers. In het laatste financiële rapport van Nintendo, dat een aantal dagen geleden publiekelijk is gemaakt, staat dat de Wii in totaal wereldwijd 35 miljoen keer verkocht is.

Zeven miljoen van deze consoles zijn verkocht in Japan. Dit getal is op zich al best indrukwekkend, maar zegt meer wanneer het vergeleken wordt met de twee rivaliserende spelcomputers, namelijk de Sony PlayStation 3 en de Xbox 360 van Microsoft. De PlayStation 3 is in totaal 2.37 miljoen keer in Japan verkocht en de Xbox 360 is 750.000 keer over de toonbank gegaan.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?