Vrouwen gaan steeds vaker gamen

Dat vrouwen gamen ook tof vinden, dat wisten we natuurlijk al, en de NPD Group heeft vandaag bekendgemaakt dat inderdaad steeds meer vrouwen hun weg in de games vinden. In de categorie 'Console Gamer' steeg het aantal vrouwelijke speelsters van 23% in 2008 tot 28% in 2009.

De NPD had ook een reden voor deze stijging. Volgens hen is deze namelijk alleen maar te danken aan de Nintendo Wii, waar de vrouwen het meest op spelen. De game industrie speelt in ieder geval al goed in op al deze vrouwelijkheid in games land, wat we konden zien tijdens de aankondigingen van veel 'vrouwelijke' games op de E3 van dit jaar.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?