Ace Attorney Investigations Collection review - Law and Order

-

Kan jij geen genoeg krijgen van Ace Attorney, maar heb je eigenlijk eens zin om in de huid van die irritante prosecutor Miles Edgeworth te kruipen? Goed nieuws! Ace Attorney Investigations Collection is namelijk onderweg en wij mochten alvast aan de slag met de Ace Attorney Investigations Collection recensie. Remasters zijn altijd lastig te beoordelen, maar we doen toch een poging. Allen staan voor rechter Rudy! Dit is de Ace Attorney Investigations Collection review!

Ace Attorney Investigations Collection Review

Van de rechtbank naar het plaats delict

Flamboyant, messcherp en een tikkeltje arrogant, zo kunnen we Miles Edgeworth wel beschrijven. De aanklager uit de Phoenix Wright: Ace Attorney games staat veelal aan de andere kant van de rechtszaal, maar dit keer speel je juist als Miles. Deze collectie speelt zich af tussen de eerste en tweede trilogie, waardoor Miles al redelijk bekend is, maar nog niet het icoon is dat hij uiteindelijk zal worden. De Ace Attorney Investigations Collection bevat twee games, beide afkomstig van de Nintendo DS. Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth hebben we al eens kunnen spelen in het Westen, maar het is voor eerst dat Ace Attorney Investigations: Prosecutor’s Gambit speelbaar is in Europa. Reden voor een dansje, beide games zijn namelijk erg leuk en wijken af van het stramien dat we kennen van de andere games.

In de Ace Attorney Investigations Collection ben je namelijk vooral actief op het plaats delict. Uiteraard klimmen we ook even in de bank van de rechtzaal, maar dat zijn relatief korte stukjes. Miles belandt keer op keer in de nesten en dient zichzelf met zijn sterke redeneringskracht uit de situaties te redden. Dat doe je door het plaats delict en de omgeving nauwkeurig te onderzoeken. Zo verzamel je aanwijzingen die je weer in je mind palace middels “Logic” aan elkaar kunt knopen. Belangrijk, zo heb je namelijk iets meer animo tijdens de vele ondervragingen die je gaat uitvoeren. Natuurlijk zitten die ook in deze collectie, de dader staat namelijk veelal voor je neus!

Ace Attorney Investigation Collection 1
Ace Attorney Investigation Collection 2
Ace Attorney Investigation Collection 3
Ace Attorney Investigation Collection 4

Miles de binnenvetter

Gedurende de twee Ace Attorney Investigations-avonturen worden we van de ene in de andere plottwist gegooid. De main cast, bestaand uit Miles, Fey, Detective Gumshoe, Agent Lang en vele anderen kennen vermakelijke story arcs en komen goed tot hun recht in deze uitstekende remasters. De additionele personages zijn veelal een hit or mis, maar gelukkig duiken deze niet al te vaak op. Miles is vrijwel altijd gekoppeld aan één van de andere personages. Deze dienen als sparringspartner, maar het gros van de tijd zit je toch in het koppie van Miles zelf. Prosecutor’s Gambit introduceert namelijk ook Mind Chess, waarin je gesprekken voert met andere personages. In deze mindgame dien je ofwel je mond te houden, of aan te vallen op basis van het gedrag van de tegenstander. Dit gaat op tijd, neem je de verkeerde beslissing, dan gaat er een hap van de beschikbare tijd af. Op zich vermakelijk, maar niet altijd even consistent. Hierdoor kan een keuze overduidelijk lijken terwijl het tegendeel waar is.

Afijn, Ace Attorney Investigations Collection is een remaster, dus we moeten ook nog even kijken naar wat er precies geremastered is. Deze collectie kent een nieuwe grafische modus waarin de character sprites flink onder handen zijn genomen. Je krijgt echter de optie om gewoon gebruik te maken van de oude sprites. Maar wij adviseren om de nieuwe sprites te gebruiken, deze zien er namelijk gewoon erg goed uit. Het is in ieder geval wel fijn dat de oude nog bestaan en dat je optie hebt om deze aan te zetten. Daarnaast is er een theater modus toegevoegd zodat je wat herinneringen kunt ophalen en natuurlijk zijn er ook in-game achievements te behalen. Mocht je helemaal geen zin hebben om te puzzelen, maar wel het verhaal willen beleven, dan is er meer goed nieuws. De Ace Attorney Investigations Collection kent namelijk een story modus. Hierin skip je al dat denkwerk en beleef je alle plottwists zonder een hersencelletje te kraken.

Ace Attorney Investiagtions Collection Review 1
Ace Attorney Investiagtions Collection Review 2
Ace Attorney Investiagtions Collection Review 3

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

Het moge duidelijk zijn, we hebben ons uitstekend weten te vermaken met de Ace Attorney Investigations Collection! Het is leuk om eens een Ace Attorney te spelen zonder continu in de rechtbank te zitten. De stories zijn goed opgedeeld in verschillende chapters waardoor je de game makkelijk kunt oppakken, een uurtje kunt spelen en vervolgens weer kan wegleggen. De nieuwe sprites zijn een waardevolle toevoeging en de games kennen een aantal leuke nieuwe mechanics die zich vooral in het hoofd van Miles afspelen. De twee games blijven trouw aan de originele releases, iets dat ons betreft helemaal prima is. De verhalen die we beleven in de collectie zijn namelijk bijzonder vermakelijk. Het blijft echter een remaster en bevat weinig nieuws indien je de originele games al hebt gespeeld. Mocht dat echter niet het geval zijn, dan heb je aan deze collectie een uitstekende aanschaf te pakken! Wij adviseren echter wel om de games op de Nintendo Switch te spelen indien je die in bezit hebt. Dit zijn namelijk ideale games om in bed, onderweg of gewoon even tussendoor te spelen.

    Uitmuntend
  • Twee prima verhalen
  • Lekker van formaat
  • Meeslepende verhalen
  • Deel 2 nu ook in het Westen
  • Speelt het beste op een handheld
  • Blijven remasters
Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Ace Attorney Investigations Collection

Ontwikkelaar:

Capcom

Uitgever:

Capcom

Release:

6 september 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS4
XONE
NSW
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord