Review: Adam's Venture 3: Revelations Pc

Geplaatst:

Je begint nu met het lezen van de review van Adam's Venture: Episode 3. De game ligt nu al een tijdje in de winkels. Voor de mensen die Adam's Venture nog niet kennen; het is heel simpel, je leest even de reviews van deel 1 en 2 en je weet wat meer van het verhaal af. Dit keer vertel ik minder van het verhaal en focus ik me volledig op de puzzels en gameplay. Is het derde deel beter dan voorgaande delen?

Ook in het derde deel komt de spetterend knappe Evelyn weer terug. Adam moet zich weer opnieuw bewijzen voor zijn reisgenote. Ze is zo te zien nog steeds niet helemaal onder de indruk van zijn speurneus. Waarom geeft ze niet toe dat ze eigenlijk achter Adam's kont aan huppelt? Jij bent tot slot van rekening wel degene die alle puzzels op moet lossen. En wat voor een puzzels..

Breinbrekers, hersenkrakers en meer

Ik begin maar gewoon meteen met misschien wel de voornaamste reden waarom gamers deze serie in huis halen. De puzzels in Adam's Venture 3 laten wederom je hersenen weer hard kraken. Maar als het bij mij te hard kraakt, word ik daar net zoals verschillende andere mensen niet vrolijk van. Ja Rob Geus, dat kan ik ook! Je wordt het diepe in gegooid bij sommige puzzels, het is compleet aan jou om deze op te lossen zonder ook maar 'n hint. Je zult soms gewoon random aan een codeslot gaan draaien omdat je totaal niet weet wat er moet gebeuren. Jammer als je het mij vraagt omdat hierdoor velen zullen afhaken als ze er niet uitkomen. Wat me dan wel weer mee valt is dat de puzzels die je oplost ook echt nut hebben bij je zoektocht. Als je bijvoorbeeld een kapotte auto tegenkomt dan zul je die moeten repareren door middel van een puzzel. Het zal niet zo zijn dat je ergens een papiertje op de grond tegenkomt met daarop een puzzeltje.

De vogelverschrikker schrikt niet alleen de vogels af

Adam, Adam, Adam, óf je gaat naar de fysiotherapeut voor wat strekoefeningen óf de ontwikkelaar zorgt ervoor dat jij iets soepeler gaat lopen, aan jou de keus. In het derde deel verplaats je je nog steeds als een steen. Natuurlijk mogen we de focus hier niet echt op leggen, want hier kopen we hem ook niet voor, maar het is toch een beetje jammer nog steeds omdat je een groot deel van de game aan het lopen bent. Daarnaast kwam ik nog wat foutjes tegen zoals objecten die ineens verdwenen of de stemmen die niet synchroon liepen in de cut-scenes. Koop een puzzelgame als deze niet als je hier w'l de focus op legt, het zal je dan vies tegen vallen.

Ik moet zeggen, ondanks de erg houterige Adam die bijna beweegt als een vogelverschrikker, dat grafisch de game er wel wat op vooruit is gegaan. De makers hebben gedacht, hoe focking onrealistisch is het als altijd de zon schijnt en de planten toch uit de grond komen? Juist, er bestaat ook nog iets op deze aardkloot genaamd regen. En als we vuur hebben, waar hebben we dan ook mee te maken? Goedzo, rook. Iets realistischer is het wel met die nieuwe effecten. De locaties vind ik nog steeds erg tof en het leveldesign is eigenlijk helemaal niet verkeerd voor zo'n relatief kleine game. Dat compenseert gelukkig toch weer een beetje met de gameplay.

Het eindoordeel van Koen van den Akker

Dus, nu weten jullie wat je moet weten. Er zit wel degelijk vooruitgang in de serie, maar je zult nog steeds de welbekende gameplay en schoonheidsfoutjes tegenkomen. Wordt jij niet chagarijnig als er geen boekje bij je nieuwe IKEA-kast zit? Dan is Adam's Venture: Episode 3 wellicht iets voor jou en zul je waarschijnlijk niet heel raar opkijken als je geen uitleg bij de puzzels krijgt en het zelf maar moet uitzoeken.

    Voldoende
  • Locatie en omgeving
  • Echte breinbrekers
  • Grafisch weer ietwat beter
  • Houterige gameplay
  • Schoonheidsfouten
  • Geen hintsysteem
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Adam's Venture 3: Revelations

Series

-

Uitgever

Iceberg Interactive

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

30 maart 2012

Ontwikkelaar

Vertigo Games B.V

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord