Call of Juarez: Gunslinger

 • Ontwikkelaar Techland
 • Eerste releasedatum 24 mei 2013
 • Platformen Pc , Xbox 360 , Nintendo Switch
 • Genre Actie
 • Gameliner score

Review: Call of Juarez: Gunslinger - Xbox 360

Bij de eerste scene in Call of Juarez: Gunslinger, de nieuwe download-only game van Ubisoft, is het direct raak. Ik bevind me nog geen minuut in het Wilde Westen van begin twintigste eeuw en ik zie al direct een ongekend clich' voorbij rollen. Letterlijk, want ik heb het over die graspollen (tumbleweed) uit veel Wild West films die een onheilspellend stukje film aankondigen. Het enige dat nog ontbrak voor de ultieme ervaring van het Wilde Westen was het gefluit uit The Good, The Bad and The Ugly. Of dit veel goeds voorspelde vroeg ik me aan het begin van Gunslinger ernstig af. Inmiddels weet ik meer...

onbekend

Silas de verhalenverteller

Call of Juarez: Gunslinger is de volgende game uit de inmiddels bekende serie. De eerste twee delen waren best aardig te noemen, maar van Call of Juarez: The Cartel zijn de meeste gamers toch niet echt enthousiast geworden. Het is dan ook niet gek dat Ubisoft de weg terug naar het Wilde Westen heeft gevonden, aangezien die setting voor een stuk meer succes heeft gezorgd. In Gunslinger volgen we het verhaal van de bounty hunter Silas Greaves. In dit geval kun je het 'volgen van het verhaal' letterlijk nemen, want de story mode van de game zul je spelen aan de hand van de verhalen die Silas in de kroeg aan zijn makkers verteld. Het is een manier van verhalen vertellen die je in games eigenlijk niet zo vaak ziet en van originele features kunnen we er natuurlijk niet genoeg hebben. Op sommige momenten worden de verhalen die Silas uit zijn mouw schudt misschien wat overdreven, maar dat kun je hem niet kwalijk nemen. Zo zijn cowboys nou eenmaal.

Level in, level uit lekker knallen

Een aardig verhaal valt of staat natuurlijk met de gameplay. Op het eerste gezicht is die wat rechttoe rechtaan, vooral ook omdat er niet veel te variëren valt als je steeds Silas z'n verhalen dient te volgen. Het is dan ook een kwestie om je van het ene naar het andere level te knallen, op zoek naar de plot twists en de uiteindelijke climax van het verhaal. De vraag of dat erg is onderdeel van een andere vraag, namelijk of het niet allemaal een beetje eentonig wordt zodra je een aantal missies hebt doorlopen. De makers van de game hebben daar als antwoord verschillende skill trees voor verzonnen. Door vijanden achtereenvolgens neer te maaien kun je combo's aaneenrijgen, en die combo's zorgen er dan weer voor dat je ervaringspunten verzameld waarmee je nieuwe skills kunt vrijspelen. Je kunt jezelf op die manier specialiseren in die gebieden: dubbele pistolen (dual wield), shotguns (close range combat) of rifles (distant combat). Een combinatie van de drie is natuurlijk ook mogelijk, het hangt ervan af waar jij als speler voor kiest. Een ander antwoord op de ietwat eentonige missies zijn de zogenaamde Nuggets of Truth: kaarten met daarop informatie die de waarheid achter de verhalen van Silas naar boven halen. Leuk voor de mensen die van feitjes houden, maar persoonlijk vermaak ik me toch meer met knallen dan met het lezen van informatie op kaartjes.

onbekend

Arcade en Duel

Naast de story mode bestaan er nog twee andere modi, namelijk de arcade mode en de duel mode. In de arcade mode is het de bedoeling dat je simpelweg golven aan vijanden uit de weg ruimt, waarbij je moet proberen om zover mogelijk te komen. De dual mode is interessanter en stelt je in staat om heuse Wild West duellen te voeren met verschillende tegenstander. Je weet wel, dat spelletje waarbij het zaak is om elkaar eerst een tijdlang aan te staren en vervolgens zo snel mogelijk je geweer te trekken en je tegenstander neer te knallen. Deze duellen kom je overigens ook af en toe tegen in de story mode. Het is leuk tijdverdrijf, maar niet veel meer dan dat.

Het eindoordeel van Yordi Verkroost

Call of Juarez: Gunslinger zou je samen kunnen vatten als een leuk tussendoortje. De verschillende missies in de story mode duren allemaal niet ellenlang, waardoor ze zorgen voor prima vermaak in het geval dat je niet veel tijd hebt. Hetzelfde geldt voor de andere twee modi uit de game: de arcade mode (het afslaan van golven vijanden) en de dual mode (de klassieke Wild West showdown). De gameplay zit op zich lekker in elkaar en het erg mooie prijskaartje van 15 euro is natuurlijk de kers op de slagroomtaart.

 • Pluspunten
 • Korte missiehapjes
 • Originele vertelmanier
 • Aardige gameplay
 • Leuke duels
 • Laag prijskaartje
 • Minpunten
 • Ietwat eentonig
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?