Review: Conan PlayStation 3

Geplaatst: 19 november 2007 17:22
-

Misschien ben je een grote fan van de stripboeken, misschien van de serie of van de film. Hoe dan ook, nu is er een game over Conan en dat is voor een gamer die er fan van is goed nieuws, toch?

Het verhaal

Conan is een third person action adventure-game, te vergelijken met God of War.
De game speelt zich af nog voordat Conan koning wordt. Zijn missie is de ontsnapte magiër Graven uit de weg te ruimen, voordat deze magiër nog meer schade kan aanrichten. Graven heeft ook een aantal van jouw bezittingen afgepakt en die moet je tijdens de game terug zien te krijgen. Het verhaal is niet geschreven door Robert E. Howard, die de stripboeken schreef, maar door dezelfde mensen die BioShock hebben geschreven. BioShock had een interessant en meeslepend verhaal, hetzelfde kun je echter niet zeggen over Conan. Ik kreeg het gevoel dat ik dit soort verhaaltjes al meerdere keren voorbij heb zien komen. Het verhaal wordt in een flashback verteld door een oude vrouw.

Conan houdt van geweld en vrouwen

Conan is een opgepompte, gewelddadige en niet al te snuggere krijger. Maar wie niet slim is, moet sterk zijn, en dat is Conan. Hij kan met gemak hordes vijanden in de pan hakken. En met in de pan hakken, bedoel ik ook keihard in de pan hakken. Conan laat vaak niks over van zijn tegenstanders en wil nog wel eens hier en daar een hoofd of gewoonweg alles van de romp afhakken. Conan is ook vrij bloederig en grof, wat de game erg vet maakt, als je het mij vraagt. Er zit niet alleen veel bloed in de game, maar ook veel vrouwelijk schoon. Hier en daar in game moet je wel eens een mooie vrouw redden, die dan niet meer aanheeft dan een lapje stof rondom de heupen. Wat dan wel weer jammer is, is wanneer je de vrouwen hebt gered en ze je lichamelijk willen verwennen, je daar niet op kan inspelen.

Conan of War

Conan heeft het 'n en ander gejat van God of War, namelijk de knoppencombinatie, de 'runen' en de quick-time events. De knoppen in Conan op de PS3 staan voor precies hetzelfde als de knoppen op de PS2 voor God of War doen. De 'runen' zijn lichtgevende bolletjes, oftewel de 'orb's' uit God of War. En om puzzels op te lossen krijg je dezelfde soort quick-time events als in God of War. Denk je nu dat Conan niks is, dan heb je het mis. De dingen die het jat van God of War zijn gewoon goed uitgewerkt in de game. Beter goed gejat, dan slecht bedacht.

Op z'n Conans


Gelukkig zit de game niet alleen maar vol met gejatte dingen. De game brengt zelf ook wat leuke gameplay-elementen met zich mee. Je kunt namelijk alle wapens en schilden van gestorven vijanden oppakken en zelf gebruiken. Maak combinaties tussen een zwaard en een schild, twee zwaarden of een heel groot en zwaar zwaard. Wat je in je handen hebt op het moment van aanvallen bepaald op wat voor manier Conan zijn vijanden te lijf gaat. Door rode runen te sparen kun je nieuwe moves 'kopen'. Elke keer wanneer je genoeg rode runen heb om de volgende move op de lijst te kopen, verschijnt de select (PS3) button in beeld. Door op select te drukken kun je de nieuwe move kopen. Je verzamelt rode runen door vijanden af te slachten, kisten kappot te maken en, jawel, door die o zo leuke topless vrouwen te bevrijden.

Masteren

Je kunt meer dan honderd moves vrijspelen en het is dan de bedoeling deze te 'meesteren'. Het masteren van een move houdt in dat je de combo van de move meerdere malen succesvol hebt uitgevoerd. Je krijgt dan in beeld dat je de aanval meester bent. Dit levert verschillende bonussen op zoals health, magie of rode runen om weer nieuwe moves van te kopen. Je ontvangt deze bonussen door een gemasterde move door de game heen meerdere malen goed te gebruiken. De game beloont je dus voor het aanleren van moves en dat werkt erg lekker. Je wilt door die bonussen zo veel mogelijk moves gemasterd hebben zodat je heel vaak van die leuke bonussen kunt ontvangen.

Zwaktes

De game is helaas niet zo moeilijk. Na een tijdje oefenen en een aantal moves te hebben gemasterd, kan een hardcore gamer deze game vrij gemakkelijk uitspelen. De vijanden willen nog wel eens aldoor achter elkaar aanvallen, waardoor je lang moet 'blocken' en lang moet wachten voordat je zelf aan kunt vallen. Dit heb je vooral bij de wat sterkere vijanden die met meer dan drie tegelijk aanvallen. Qua graphics staat Conan niet tussen de mooiste next-gen games. De game ziet er niet verkeerd uit, maar er zijn wel degelijk mooiere games op de markt.

Het eindoordeel van Erwin Haring

De zwaktes van de game kunnen de pret echter niet drukken. Wil je een moeilijke third person action adventure-game spelen, koop dan Ninja Gaiden. Wil je gewoon vette actie, veel bloed, naakte vrouwen en niet al te veel inspanning leveren, dan is Conan de game voor jou.

    Goed
  • Innovatieve gameplay
  • Lekker grof
  • Naakte vrouwen
  • Makkelijk voor de ervaren gamer
  • Je kunt niks met de vrouwen doen

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Conan

Ontwikkelaar:

Nihilistic

Uitgever:

THQ Nordic

Release:

28 september 2007

Xbox 360, PlayStation 3

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord