Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Don't Starve

 • Ontwikkelaar Klei Entertainment
 • Eerste releasedatum 23 april 2013
 • Platformen Pc
 • Genre Survival
 • Gameliner score

Review: Don't Starve - Pc

Don't Starve is een game van Klei Entertainment, de makers van onder andere Mark of the Ninja. Maar ongetwijfeld heb je die game ook nooit gespeeld, laat staan iets van gehoord. Don't Starve trok mijn aandacht nadat ik Henk met de game bezig zag zijn.

In een mysterieuze wereld, vol vreemde wezens

Je speelt met Wilson, een onverschrokken Gentleman die wetenschapper van beroep is. Hij wordt gevangen door een demon en naar een mysterieuze wereld gebracht vol vreemde wezens, gevaren en verrassingen. Je moet vanuit deze mysterieuze wereld je huis proberen te vinden door alles te benutten wat op je pad terecht komt.

onbekend

'Don't Starve'

In Don't Starve heb je maar 'n doel. De titel zegt het zelf al. Je moet niet verhongeren. Je wordt gedropt ergens en je moet zoveel mogelijk items verzamelen door als een gek alles te slopen wat op je pad komt. Hierbij wordt toch wel de nodige tactiek van je gevraagd, terwijl de uren langzaam wegtikken.

Voor het donker thuis zijn

Je moet opschieten, want als het avond wordt en je nog geen kampvuur hebt gemaakt, word je hoe dan ook aangevallen uit onverwachte hoeken. De dagen schieten aan je voorbij. Inmiddels aangekomen op dag drie, wordt het tijd om je thuisbasis te versterken om te voorkomen dat je paradijs verbrijzeld wordt door een angstaanjagende, bijna niet te stoppen schaduwbeestinvasie.

onbekend

Terwijl het eten opraakt en je steeds verder moet trekken om aan nieuw voedsel te komen of sterkere wapens te maken (die je weer kunt maken door allerlei attributen te verzamelen), kun je ook de aanval aangaan met het gevaar. Dit zorgt weer voor het nodige voedsel. Alleen als je wapen niet sterk genoeg is, dan kun je maar beter maken dat je wegkomt.

Gebruik je verstand

Het doel is om zoveel mogelijk dagen in leven te blijven. Hoe meer dagen er voorbij zijn, hoe zwaarder het voor je wordt om het hoofd boven water te houden. Er zullen dagen aan je voorbij gaan waarop je het beste zo vroeg mogelijk had willen voorbereiden in de game.

onbekend

Het eindoordeel van Alex Zweers

In het begin is het flink ploeteren en het is meer dan normaal dat je in het begin flink wat keren doodgaat. De game heeft een enorme leercurve en het duurt dan ook even voordat je de besturing helemaal doorhebt. Zo gebeurde het regelmatig dat ik op YouTube moest kijken om verder te komen in de game. De game is super verslavend en voordat je weet ben je weer een uurtje verder.

 • Pluspunten
 • Verslavend
 • Mooie presentatie
 • Goede afwerking
 • Minpunten
 • Hoge leercurve
 • Weinig gevoel van beloning of prestatie
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?