Review: Earthrise Pc

Geplaatst: 15 maart 2011 19:00
-

Het adembenemende landschap doet je bijna je doel vergeten: het uitschakelen van de separatistische Noir! Je gun voelt goed in de hand. Dat verbaast niet, daar je hem zelf hebt vervaardigd uit zelf verzamelde grondstoffen. Je ziet een groep lopen en opent het vuur. Na een korte schotenwisseling liggen de separatisten levenloos op de grond. Die uren die je hebt gestoken in het verzamelen van de grondstoffen zijn niet voor niets geweest...

Earthrise

In deze nieuwe MMO RPG, uitgegeven door Iceberg Interactie en ontwikkeld door Masthead Studios, pak je je leven op na te zijn ontwaakt in een kloonkamer. Je nieuwe lichaam voelt raar aan en je krijgt een training om eraan te wennen. Daarna mag je de wijde wereld in!
De wereld van Earthrise is er een van geavanceerde technologie. Klonen, nanotechnologie en geavanceerde werktuigen domineren de wereld. De overheid maakt de klonen om de wereld te herbevolken tijdens deze tijd van oorlog. Deze oorlog is met de Noir, een separatistische criminele bende die een rebellie voert tegen de overheid. Hierin zit gelijk de keuze die je mag maken nadat je de tutorials door hebt gespeeld: ga je werken voor de overheid of sluit je je aan bij de rebellerende Noir?

Gameplay en dergelijke

In Earthrise is het totaal ontbreken van een klassesysteem een verademing. Je verdient geen XP, maar battlepoints. Hiermee kun je skills kopen, waarbij je niet bent gebonden aan een beperkt lijstje zoals in de meeste andere MMO's en RPG's. Deze skills kun je gebruiken om je kansen op overleven sterk te verbeteren.
De game bevat twee modi: de exploration- en de combatmodus. Als je gewoon rondloopt in de explorationmode kun je met objecten interacten, met npc's praten en craften. Om te vechten moet je omschakelen naar de combatmodus. Hierin heb je beschikking over je gevechtsskills en wapens.
Een ander leuk trukje is het craftingsysteem. Nou is er niets nieuws aan een craftingsysteem in een MMO, maar in Earthrise is het best goed geregeld. Als je een craftingstation hebt gevonden waar je je gewenste wapen of uitrustingsstuk kunt maken, kun je je resources erin droppen om je door nanobots vervaardigde wapen er daarna uit te halen. Geen geklooi meer met het vinden van schema's en leermeesters en daarbij horende quests.

Grafische pracht, maar...

Het grootste problemen dat ik tegenkwam in Earthrise was de game zelf. Op de hoogste settings ziet het er adembenemend uit, maar verandert de game in een diavoorstelling. Op lage settings is het een stuk beter te doen, maar zelfs dan is er een micro-lag aanwezig, waardoor de game nog steeds stottert. De lag vertaalt zich soms in het niet aanwezig zijn van vijanden, welke je alsnog tegenkomt als je nogmaals door het gebied loopt. Nu zijn dit geen onoverkoombare problemen, maar het gaat nog wat werk nodig hebben. Een ding is wel gaaf: er is maar 'n server. In Earthrise zal er geen gefragmenteerde community zijn die verspreid is over meerdere servers, maar iedereen kan met elkaar spelen, mocht men dat willen.

Het eindoordeel van Joost van Dyck

Earthrise is een ambitieuze game die veel wil zijn, maar daar niet overal in slaagt. Het klasseloze systeem is goed, omdat je daarmee je eigen unieke character kunt maken. Het craftingsysteem is gedegen en de wereld is prachtig, maar de engine zit de game dwars om het in volle glorie te kunnen waarnemen. De gamewereld zelf is rijk en goed uitgewerkt, vol sfeervolle locaties en omgevingen. De lag verstoort de gameplay enigszins. Wil je een bugvrije game-ervaring, laat deze game dan nog even liggen. Ben je bereid om hier doorheen te kijken, dan is de game zeker de moeite waard!

    Voldoende
  • Rijke omgevingen en locaties
  • Craftingsysteem
  • Geen klassen
  • Diepgang in de setting
  • Lag
  • Zware engine
  • Bugs

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Earthrise

Ontwikkelaar:

Masthead Studios

Uitgever:

Iceberg Interactive

Release:

2 april 2011

Pc

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord