Review: Excite Truck Nintendo Wii

Geplaatst: 6 november 2007 21:52
Aangepast: 12 januari 2020 00:24
-

Het racinggenre, het gamegenre dat bij mij minder aantrekkelijk is geworden sinds de laatste jaren. Vroeger met een joystick 'n van de eerste Need for Speed-spellen spelen, dat waren tijden. De realistische games zijn tegenwoordig allemaal het zelfde: zo snel mogelijk zijn, de mooiste auto hebben, strakke looks. Je kent het wel van de populaire racegames van tegenwoordig. Ik zelf houd van iets minder realistisch racen. Daar is voor mij nu een oplossing voor, genaamd Excite Truck voor de Wii.

Off-road racing

De laatste jaren zijn er meer 'pimp'-racers op de markt gebracht met als doel dat je een zo mooi mogelijke auto in je bezit krijgt. Met deze auto's rijd je vooral over de vlaktes en vlieg je maar weinig door de lucht. Ga jij maar eens met je MTV-gepimpte auto de Dakar volgen. Dat is niet zo fijn voor de auto. Off-road is leuk: lekker het gaspedaal zo ver mogelijk intrappen, wat nitroboost erbij, bergje op en vliegen maar. Dat is een onderwerp in Excite Truck. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw auto tegen de auto van de tegenstander aan te laten knallen. Excite Truck is het vervolg op Excite Bike en Excite Bike 64. Deze games richtten zich op de crossmotorsport, waarbij vliegen ook centraal stond. De motors zijn in de Wii-game vervangen door brede off-road auto's. Auto's waarmee je lekker door de woestijn kan rijden of het bos onveilig mee kunt maken.

Minder realistisch

Excite Truck is minder realistisch dan andere racegames van nu. De graphics van de omgeving en de auto's zien er zeer goed uit, maar daar is het ook niet minder realistisch. In Excite Truck kun je gehinderd worden door bergen die zomaar oprijzen of grond die zomaar inzakt. Dit kan natuurlijk ook als voordeel gebruikt worden, want zo raken de tegenstanders in de war en vanaf een hoge berg kun je verder vliegen. Het gebeurt niet zomaar dat de omgeving veranderd, daarvoor moet er eerst een item worden aangeraakt. Deze items zijn te herkennen aan het uitroepteken dat ze bevatten. Ze staan op een aantal plaatsen in de parcours.

Sterren verzamelen

Nee, Mario heeft er niks mee te maken. Met sterren verzamelen doel ik op het belangrijkste doel van een race. Normaal gesproken is dat de eerste plek behalen, maar bij Excite Truck is dat minder belangrijk. Sterren verdien je door stunts uit te halen. Dit kan zijn door langer in de lucht te blijven hangen, zo lang mogelijk driften, vlak langs bomen rijden en door tegenstanders te rammen. Per onderdeel kunnen er vijf sterren verdiend worden. In elk level zijn er een aantal sterren minimaal nodig om het level te klaren. Ben je zo goed dat je eerste plaats haalt, dan is er een bonus van vijftig sterren.

De race banen

De locaties waardoor men moet racen zien er mooi uit. Er zijn een aantal thema's beschikbaar. In deze thema's is er naar een aantal landen gekeken. Je racet door Canada, Finland, Schotland, Fiji en Mexico. Bij Finland zijn overal ijsgebergten en in Schotland kom je oude kastelen tegen.

Muziek

De muziek in Excite Truck is rockachtig. Riffs van gitaren geven extra stimulatie tijdens het racen. Mocht je deze muziek niet leuk vinden, kan er ook gekozen worden voor eigen muziek. Als je een SD kaartje hebt, stop je die in de PC, zet je er jouw favoriete muziek op en stop je vervolgens de SD kaart in de Wii. Bij 'Sound Option' kan er nu gekozen worden om de muziek van de SD kaart af te spelen en los te gaan op eigen muziek.

Controller

De controller voor Excite Truck is de gewone Wii-mote, maar dan in de NES-houding. Hiermee bedoel ik de horizontale houding dus. Ermee wijzen komt niet ter sprake, het kantelen is wel belangrijk. Om vooruit te komen moet de 2-knop ingedrukt worden. De 1-knop gebruik je om te remmen. Sturen is mogelijk door de Wii-mote omhoog te tillen aan een kant. Wanneer je naar voren of naar achteren kantelt, kun je korter of langer in de lucht blijven vliegen.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Excite Truck is weer eens wat anders. Natuurlijk is er voor de PS3 Motorstorm, maar dat is weer iets anders. In Excite Truck is genoeg te doen en genoeg te unlocken. Racen met eigen muziek maakt het ook leuker. Niet te vergeten is er ook nog een multiplayer modus aanwezig. De echte Nintendo-fans zullen waarschijnlijk wachten op Mario Kart of F-Zero, maar Excite Truck is momenteel de betere racegame die de Wii biedt.

    Goed
  • Geinige racegame
  • Goed voor een aantal game-uurtjes
  • Soms te hectisch door alle verschuivingen

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Excite Truck

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

16 februari 2007

Nintendo Wii

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord