Review: Fire Emblem: Awakening Nintendo 3DS

Geplaatst: 22 april 2013 12:00
-

Naast de Paper Mario-serie weet Intelligent Systems met de Fire Emblem-serie al jaren goed te scoren bij de strategy role-playing game-fans. We hebben echter wel even moeten wachten op een nieuw deel, maar nu is die er eindelijk en deze maal voor de Nintendo 3DS. En laat die handheld nou net een goede strategiegame kunnen gebruiken.

Typisch Japans

Zoals gewend van de Fire Emblem-serie bevat ook deze game weer een typisch Japans verhaal. Een strijd tussen Nobelen breekt uit en als prins kun je de rotzooi lopen opruimen. Schokkend vernieuwend zal het verhaal niet zijn, maar de enorm mooie 3D-cutscenes wisten mijn aandacht te trekken vanaf het begin van de game. Jammer genoeg zijn deze erg schaars.

Maar om bij het verhaal te blijven volgen we in deze game niet alleen Chrom, een prins van het land Ylisse. We doen zelf namelijk ook mee aan het verhaal. Met een zelfgecreëerde avatar nemen we als tacticus plaats naast Chrom in het verhaal. Al valt er weinig aan je avatar te tweaken, het geeft wel een persoonlijk tintje aan het geheel.

Speciale band

Fire Emblem: Awakening doet het enorm goed als we het hebben over de connectie tussen je karakters, tot bijna vervelend aan toe. De uitgebreide verhaallijnen tussen de gevechten door en de kleinere dialogen onderling zorgen voor een mooie band tussen de karakters. De band tussen twee karakters kan zelfs zo ver uitgroeien dat er een huwelijksaanzoek plaatsvindt. Dit zorgt echter wel weer voor enorm veel dialogen wat op den duur erg vervelend kan worden.

Wie de serie kent weet echter dat deze band snel gebroken kan worden door de dood van je karakters. Dood betekent namelijk ook echt dood, je karakter raak je dan voorgoed kwijt. Niet bepaald een feest dus voor de nieuwelingen van de serie. Gelukkig bevat de game een geheel nieuwe modus. Je kunt ervoor kiezen om de game ouderwets in classic mode te spelen of gebruik te maken van de beginnersmodus. Dat bespaart je in elk geval enorm veel gevloek wanneer karakters sneuvelen.

Ouderwets goed met extra's

De game laat zich letterlijk van twee kanten zien. Aan de ene kant zijn de cutscenes van enorm hoge kwaliteit en zijn dan ook prachtig om in 3D te bewonderen. En aan de andere kant toont de game alleen maar 2D grafisch. Nu kan je een hele discussie gaan houden waarom er niet volledig gebruik is gemaakt van de capaciteiten van de 3DS. Ik zelf vind dit echter het mooie aan de game, het brengt juist een enorm goede sfeer met zich mee.

Jammer genoeg kun je hier niet eeuwig van blijven genieten. Althans, dat is als de game geen side story of downloadfunctie zou bevatten. De downloadfunctie maakt het mogelijk om extra missies en karakters te downloaden. Hier staat wel een prijs tegenover, al zijn er ook zo nu en dan gratis missies te verkrijgen.

De game bevat daarnaast ook een multiplayer- en een co-opmodus, maar deze modi zijn nou niet echt bepaald noemenswaardig. Het is een leuke toevoeging en via StreetPass kun je avatars van andere mensen binnenhalen. Toch blijft het echter bij een leuke toevoeging en niet meer of minder.

Het eindoordeel van Michelle Plantinga

Fire Emblem: Awakening is een prachtige game voor de Nintendo 3DS met prachtige cutscenes en dan ook zeker een aanrader om in huis te halen. Al moet je natuurlijk wel een voorliefde hebben voor dit soort games, ook al is de drempel voor beginners laag gemaakt door de permadeath-functie uit te kunnen zetten. De game zorgt voor enorm goede sfeer door de combinatie van 2D en 3D, het verhaal en door de sterke band tussen de karakters. Deze game zal ik dan ook zeker niet willen missen en ik denk dat menigeen die de game hebben gespeeld het met me eens zullen zijn.

  Uitmuntend
 • Prachtige 3D-cutscenes
 • Beginnersmodus
 • Sterke karakterband
 • Geweldige sfeer
 • 2D-speelbord
 • Enorm boeiend maar niet vernieuwend verhaal
 • Te weinig cutscenes
 • Enorm veel dialogen
 • Multiplayer/co-op overbodig

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fire Emblem: Awakening

Ontwikkelaar:

-

Uitgever:

Nintendo

Release:

19 april 2013

Nintendo 3DS

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord