Check hier alle THQ Nordic Showcase content

Gravity Rush

 • Ontwikkelaar Sony Computer Entertainment Japan Studio
 • Eerste releasedatum 15 juni 2012
 • Platformen PlayStation Vita
 • Gameliner score

Review: Gravity Rush - PlayStation Vita

Vliegend door een zwevende en dromerig uitziende stad schiet een vaag meisje met geheugenverlies, vergezeld door haar rare magische kat, van hot naar her. Welkom, dames en heren, bij Grand Theft Fantasy: Japa... eh... Ik bedoel Gravity Rush!

Japanse lucht

Het is tegenwoordig iets wat ik niet meer zo vaak doe als vroeger: een game spelen van Japanse makelij. Al dikwijls heb ik het erover gehad dat er al enige jaren een flinke stagnatie zit in de games die ontwikkeld zijn in het land van de rijzende zon. Nu ben ik er dan toch vol enthousiasme eentje gaan spelen op de PS Vita, namelijk Gravity Rush. Zou deze game mij weer echt de kick kunnen geven die de Japanse games van weleer mij vroeger gaven, of zet deze titel wederom mij met beide benen op (Europese) grond?

onbekend

Gravity Rush tart je coördinatie tot in nieuwe dimensies...

Raartekracht

Gravity Rush is overduidelijk een Oosterse game. De cell-shaded, manga stijl characters met "quirky" gedrag vliegen je vanaf de eerste seconde letterlijk om de oren, dit alles in een nogal bizarre, zwevende en steam-punk achtige wereld. Gelukkig geen unskippable cutscene van twintig minuten gevolgd door een half uur durende suffe tutorial, maar je mag gelijk beginnen te spelen met "Kat" haar speciale krachten en aangezien de game voor alle leeftijden is, met niks anders, beste perverts.

ZwaarteKat

Kat is geen normale meid. Zonder enige herinnering van wie ze is wordt ze wakker op de bodem van een vreemde, zwevende stad. Daarnaast blijkt al zeer snel dat Kat ongewone krachten heeft. Ze kan de wet der zwaartekracht compleet aan haar laars(jes) lappen en haar bitch maken, waardoor ze kan zweven, vliegen, op plafonds en muren kan lopen, alsmede keihard de boel kort en klein slaan. Ze kan ook gravity fields maken, waardoor ze een soort van Jedi®- en The Force®-achtige trucjes kan uithalen. Deze krachten zijn mogelijk dankzij haar intergalactische astrale superkat, die de hele game haar trouwe metgezel is.

onbekend

Lekker lijpe Japanse vaagheid op handformaat

Zweverig rammen

Gravity Rush is een free-roaming actie RPG, waarbij je met Kat als een soort supergirl door de vreemde stad kunt vliegen om met mensen te praten en ze te helpen, alsmede challenges en missies te doen om het verhaal verder te volgen. Qua opzet dus zoals we dat gewend zijn van de meeste sandbox games. Echter is er niet erg veel te doen in de wereld van Gravity Rush en draait het vooral om het volgen van het verhaal, wat gelukkig wel echt interessant en boeiend is. Geregeld moet er natuurlijk ook gevochten worden, waarbij je vooral gebruik moet maken van de aparte krachten van Kat. Dat zorgt voor een originelere manier van knokken, maar speelt niet echt lekker.

onbekend

Misschien had ik toch niet twee acid-zegels achter elkaar moeten proberen...

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Gravity Rush is een sterke, goeie PS Vita game. Alleen het rondvliegen in de prachtige wereld onder het genot van mooie muziek is al dolle pret. Al snel raak je aan de hoofdpersoon gehecht, en het verhaal wordt door prachtig getekende comic-book cutscenes mooi tot leven gebracht. Helaas is niet alles even super; De challenges zijn helaas niet echt boeiend, en een ander nadeel is dat het vechten (ondanks de toffe krachten van Kat) vrij stug blijft gaan en daarom soms niet leuk is. Afgezien daarvan is het allemaal heerlijk weg te spelen. Al met al bruist Gravity Rush van de originaliteit, charme en stijl, en dat zijn eigenschappen die maar weinig games tegenwoordig hebben.

 • Pluspunten
 • Mooie wereld
 • Leuk en boeiend verhaal
 • Unieke gameplay
 • Prachtige graphics en muziek
 • Minpunten
 • Knokken gaat beetje stug
 • Soms chaotische camera
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?